sep 02

Som vi tidigare rapporterat var det tre stormästare som hamnade i topp i Lidköping Open. Alla fick samma slutpoäng, så kvalitetspoängen avgjorde.

Vinnaren Emanuel Berg i aktion. (Foto: Lars OA Hedlund)

Hans Tikkanen kom tvåa. (Foto: Lars OA Hedlund)

Trea blev Lasse Karlsson. (Foto: Lars OA Hedlund)

Läs kommentaren till “Bilder från Lidköping Open”

 1. Bulls eye säger:

  Jag tycker det är störande med en rödmålad träkloss och ful sliten lapp med siffror på. Släng klossen och lägg lappen på bordet tack! Dessutom undrar jag varför det på bord 1 sitter inte mindre än två vitspelare…. Lever vi i parallella universum? Där man kan gå genom ett maskhål in i ett nytt…? För på bord 1 med de vita pjäserna sitter samtidigt:

  Hans Tikkanen och Lasse Karlsson…. spelandes mot Hr. Kamp alias Emanuel Berg.

  Jag gissar på följande senario….

  1. Lasse kommer till bordet, ställer ner sin påse och hänger av sig jackan. Sätter sig ned och drar 1.d4… Men då Emanuel inte är vid bordet ska han passa på att tömma blåsan men på väg till toa tar han fel dörr och far ut genom ett maskhål i kosmos….

  2. Emanuel kommer till brädet, ser att motståndaren spelat 1.d4 och replikerar med 1.- Sf6 reser sig och strosar sedan runt i spellokalen…

  3. Hans Tikkanen kommer in från ett annat maskhål och letar sig fram till bord 1 där han fått information att han ska sitta. Han ser en jacka hängandes på sin stol och en påse liggandes så han lägger dessa på fönsterbläcket och sätter sig ned och börjar fundera varför han inte ska spela det ryska systemet i Grunfeld som han sett att Berg haft problem med…

  4. Hasse och Emanuel spelar på några drag? 2.c4 g6 3.Sc3 d5 4.Sf3 Lg7 5.Db3 dxc4 6.Dxc4 Sbd7 7.e4 Sb6 8.Db3 c6 …

  5. En äldre man i publiken som också tagit sig långväga ifrån funderar om Tikkanen också skall spela 9.h3 precis som han gjorde mot Smyslov i Groningen på 40-talet….

Lämna en kommentar