aug 25

De som var med och arrangerade SCT:s turnering i Täby i våras bjöds på en resa till Talinn, där de bland annat besökte Keres-muséet och spelade i en blixtturnering mot estniska motståndare.

En ovanlig syn: Peter Hlawatsch (en av Sveriges främsta turneringsarrangörer och sponsorer) spelar själv. (Foto: Lars OA Hedlund)

Keres-muséet är ett av världens få schackmuséer. Där finns bland annat en skulptur av den estniske stormästaren Paul Keres (här tillsammans med Anna Cramling Bellon). (Foto: Lars OA Hedlund)

Det var två stormästare i blixtturneringen: Aleksandr Volodin (till vänster) och Pia Cramling. De hade samma slutpoäng, men Volodin vann på bättre kvalitetspoäng. (Foto: Lars OA Hedlund)

Dagens goda gärning: Keres-muséet fick två svenska böcker om och av Paul Keres, som donation av Erik Geijer (redaktör för Schacksnack och innehavarare av Schackhandeln). Toomas Nei (till höger) tog emot. (Foto: Lars OA Hedlund)

Ottomar Ladva (född 1997) var med i turneringen. Han har 2321 i rating och förutspås en lysande schackkarriär. (Foto: Lars OA Hedlund)

Lämna en kommentar