jun 01

Ulf Andersson vid brädet. Bilden är från ett annat tillfälle. (Foto: Adam Raoof/Wikimedia)

Den svenske schacklegenden Ulf Andersson deltar i Utrecht Open Chess Championships 2013. Han är den tredje högst rankade deltagaren. Bland de andra deltagarna märks stormästaren Bogdan Lalic.

Turneringen pågår t o m den andra juni. Intressant nog betonar arrangörerna att resultaten inte kommer att rapporteras till Fide, och därmed inte påverka deltagarnas Elo-rating. De har den något ovanliga tidsgränsen att varje spelare har 115 minuter för partiet samt 5 sekunders tillägg per drag.

Det är även direktsändning av vissa partier.

Läs de 2 kommentarerna till “Ulf Andersson spelar i Utrecht”

 1. Bo Berg säger:

  Det står i denna rubrik ”Den svenske schacklegenden Ulf Andersson” vilket är helt rätt, anser jag. Varför blir han inte mer anlitad (heder till till Sigeman, Örebro, Örgryte m.fl. klubbar) som den expert han är här i Sverige.

  Varför är inte han förbundskapten?
  Varför har han aldrig varit tränare för det de Svensk juniorerna i internationella sammanhang?
  Varför är inte han med som tränare på de så kallade ”elitlägren”?
  Varför, varför varför?

  Min enda förklaring är ett bibelcitet: Ingen blir profet i sin egen…

 2. Sibylla Svensson säger:

  Ja det är helt rätt Uffe ska vi vara glada för att vi har i svenskt schack! Jag reagerade dock på det roliga i inbjudan med att man pekar finger åt FIDE och på så sätt lockar till sig spelare samt den fantastiska tilläggstiden 5 sek vilket jag finner nästan helt rätt. Tanken med tilläggstid som jag ser det är att man skall få bort sådant tönt som att någon ska kunna vinna mot spelare som skall sätta matt med kung och dam mot kung och bonde och då behövs ju inte mer! Med dessa få tilläggssekunder ger man ju sen friheten till spelaren att disponera sin tid för vilka flumtankar kan man egentligen prestera med 30 sekunders tidstilägg?? Bara flumtankar är ju det enda svaret för man kan inte tänka djupt och måste sitta helspänd med ett getöga på klockan om man ens ska våga tänka samtidigt som det kan vara det lättaste i världen att falla i sömn och vips har tiden tickat ut. 10 sekunder finner jag dock det rätta då man ju brukar räkna ned på detta sätt 10 9 8 … Sen finner jag i princip inget fel med den Fischerklocka som ju har ett litet pip då en minut återstår och vid 30 sek samt 10 sek och vid 5 4 3 2 1 och sen ett långt…

Lämna en kommentar