jan 25

I rond 11 i  ”Tata Steel Chess Tournament 2013″ i Wijk aan Zee tar GM Magnus Carlsen sig an kinesen GM Hao Wang i högsta gruppen och  GM Nils Grandelius möter sisteplacerade GM Spike Ernst, NED (2556) i grupp B.

Nederst i inlägget finns ett kommenterat parti av Lokander

Direktsändningen, som startar klockan 13.30, går utmärkt att följa via nedanstående länkar och videolänken är intressant med kommentarer av spelarna. Betänketiden: 100 minuter för 40 drag + 50 minuter för 20 drag + 15 minuter för resten av partiet + 30 sekunders tillägg från drag 1.

live live live
Hemsida
Bomben
Video

 

Martin Loikander har kommenterar partiet mellen GM Ivan Sokolov och GM Peter Leko från rond 10.

Läs de 5 kommentarerna till “Rond 11 och kommenterat parti av Lokander”

 1. Beyoncé säger:

  Det är ju bra kommentarer av Lokander! Det här tror jag det är fler som vill se mer av och det är just detta som vi talade om då vi såg att partierna höll på försvinna från Schacksnack. Det jag hoppas på nu är att man skulle kunna ladda hem .pgn-filen för Lokanders m.fl:s analyser då jag hellre tittar på dem där en på hemsidan.

 2. Beyoncé säger:

  Du menar alltså att man skall öppna ett bräde och klistra in texten. Det är klart det går ju bra men då ska det varje gång bifogas denna dataprogrameringstext där lilla ändring i ett komma ränderar dataerror och kommer knappast kunna användas av kreti och pleti. Nä bättre är att ha en fil för nedladdning. Men tack ändå och suveränt parti det där förra där dam offrades mot två torn. Helt klart skönhetspris.

  Schacksnack skulle ju kunna ha en stor fil för alla kommentarer där det bara är att addera vart eftersom. Dessutom kunde man har en riktig partiavdelning. Inte bara Hermanssons hörna. Skulle vara toppen!

 3. Sune Larsson säger:

  Tack Martin! Det fungerade perfekt att kopiera partiet – öppna ChessBase – nytt bräde – klistra in partiet – spara 🙂

 4. Lasse S säger:

  Suck…. Så trist för Grandelius.
  Det var en riktig ’surtorsk’ mot Spike idag.
  Nils är verkligen en stor talang.
  Vi får hoppas att han kan lyckas höja sin ’lägsta-nivå’ framöver.

 5. Bertram Anderson säger:

  Stort tack till Martin Lokander för dina kunniga och pålästa partikommentarer!

  I grunden finns där också en suverän språkbehandling; du förstår att man inte kan stapla participer på varandra och skriver ”bidragande faktor” i stället för ”bidragande orsak”. En orsak kan aldrig bara vara bidragande – den orsakar ju! Att en del lustigheter kryper fram får nog skrivas på trötthetens konto, brist på korrekturläsning och förmodligen beroende på att lika snabbt som varianter snurrar fram så kommer olika meningsbyggnader i dagen.

  Fortsätt för allt i världen med denna förkovrande schackjournalistiska välgärning!

  Från en träflyttare
  Bertram Anderson

Lämna en kommentar