dec 29

 

Allt handlar om schack här. (Foto: Lars OA Hedlund)

Uppdaterat: Tredje ronden i Rilton Cup och Rilton Elo avverkades i dag. Likaså rond 2 i Rilton Open. Några stora skrällar kunde inte noteras. På de högsta borden noterades att de ryska stormästarna Ulibin och Gleizerov, båda spelade med munskydd i dag. Månne ryska snuvan slagit till? I alla fall tycktes Ulibin avslagen och nöjde sig som vit med remi efter endast tio (10) drag mot Viktor Nithander. Gleizerov kämpade längre mot Monika Socko i en av sina specialvarianter i franskt, men fick nöja sig med remi efter ett spännande kvalitetsoffer i öppningen. Maken Bartosz lyckades vinna mot Ralf Åkesson i ett trixigt slutspel. Den högst rankade exryssen Smirin vann säkert mot den i spelöppningen ofta originellen finnen Sipilä.

Dagens längsta parti stod mellan nyblivne seniorvärldsmästaren och nyblivne stormästaren, dansken Jens Kristiansen och polacken Michal Krasenkow. Länge såg det ut som om dansken åtminstone skulle få remi, om inte mer. Men här visade polacken ett stormästardrag, han nötte och nötte tills plötsligt ett slutspel med torn och löpare för polacken och torn för dansken återstod. Dessa slutspel är notoriskt svåra att försvara även om ställningen är teoretisk remi enligt tablebases. Länge höll Kristansen slutspelet uppe, men missade till slut i 82:a draget på vilket Krasenkow säkert spelade de rätta dragen. Synd på vår tappre seniorskandinav !
Resultat finns i Chess Results här.

Fullständig statistik för samtliga grupper – Cup, Elo och Open – finns på Chess-Results. Det är direktsändning och den startade klockan 15.00.

Betänketiden är 40 drag på 90 minuter, därefter 30 minuter för resten av partiet plus 30 sekunders tillägg från drag 1.

live
Hemsida

Lämna en kommentar