okt 30

På torsdag är det den 1 november. Det händer mycket internationellt denna månad. Listan som bifogas kunde göras ännu längre men dessa är, som Schacksnack bedömer det, de mest intressanta.

World Youth Chess Championship i Maribor Slovenien 7-19. Många svenskar spelar.
King Chess Tournament Bukarest Rumänien 7-14. Deltagare. GM Fabiano Caruana, GM Veselin Topalov, GM Vassily Ivanchuk och GM Liviu Dieter Nisipeanu.
FIDE World Women´s Chess Championship i Kanthy Mansiysk Ryssland 9/11 – 3/12 med GM Pia Cramling.
Worl Senior Chess Championships 2012 i Kamena Vorula Grekland 12 – 25 med Nils Åke Malmdin.
Malta Open 2012 i Bugibba 18 – 24 med bland annat fjolårssegraren GM Stellan Brynell och IM Björn Ahlander plus flera från Sverige.
FIDE Grand Prix i Tashkent Uzbekistan 21/11 – 4/12 med 12 av världens starkaste spelare som till exempel GM Sergey Karjakin och GM Fabiano Caruana.
I slutet på månaden dyker GM Magnus Carlsen upp i Mexico City men till detta återkommer Schacksnack.

Läs de 2 kommentarerna till “Mycket i november…”

  1. Tobbe säger:

    Jag förstår inte den här bilden. Det är inte matt. Det är inte patt. Ja det ser inte ut att finnas någon ända poäng. Den är alltså helt poänglös. Om man däremot tar bort tornet och bonden och ställer in en vit löpare på d5 så blir det matt i ”ett halvt drag”!

    (Tips: hur utför man ett ”halvt drag”, ju dela ett ”helt drag” i två delar! Ungefär som när Zlatan klackar bollen i mål… bollen befinner sig då ”halvvägs” mellan Zlatans klack och mållinjen; Men inte riktigt för bollen befinner sig också väldigt högt upp i luften, långt över ribban;Tänk er målet mot Italien där Zlatan han hoppar upp och bak och fram klackar bollen)

  2. August på Ekhemmet säger:

    Tack Tobbe för ditt belysande inlägg.Äntligen något roligt. Du har förstått att halvorna uppstår genom humorns inverkan på cerebrala autodidaktsystemet. Man får bara akta sig för att blanda i för mycket kaffe.

Lämna en kommentar