okt 02

Scandinavian Chess Tournament (SCT)/Peter Hlawatsch besökte Västerås Open samt gjorde reklam för sin Internationella Veteranturnering 2013.

Västerås open hade rekordmånga deltagare. Västerås har blivit landets schackcenter där många kvalitetsturneringar arrangeras med André Nilsson i spetsen.

I år hade man livesändning i spellokalen och även i samlingsrummet bredvid cafeterian, sekretariatet och analysavdelningen. Det blev succé (nyhet)! Synd att endast 4 live bräde användes. Västerås drar enormt stort intresse till sig från hela schacksverige och även icke deltagare är nyfikna. Resultat och lottning satt som vanligt på papperslappar. Varför inte projektera på väggen?

Västerås Open har slagit rekord med 270 deltagare i år. Detta har även SCT som mål när Internationella Veteranturneringen arrangeras den 9-12/5 2013 i Täby med en prispott på 5 000 Euro + 30 000 kronor i sakpriser. Alla deltagare får pris!

En del om vad som skall hända under den stora och pampiga invigningen: Facklan tänds, nationsflaggtåg, gymnastikuppvisning, damboxningsmatch, operasångare, nationalsång, rysk sånggrupp, schackspelarnas uppvisning med sång och fiol, en sång från ”Chess”, beauty girls, sångerska ackompanjerad av orkester framför schackspelarnas hymn. Samtliga deltagare blir bjudna till Beauty Center (massage, fot- och hår-vård, make-up etc.). Det kommer att finnas en schackliteratur- och present-shop.

Schackturneringen skall bli den roligaste veteranturneringen i Skandinavien det lovar Peter

Läs de 4 kommentarerna till “Västerås och Täby…”

 1. Dock säger:

  Snygg bild. Från SM i boxning i Haninge Kommun för inte så länge sedan.

 2. Martin Skjöldebrand säger:

  Inte dags för en ”vanlig” öppen SCT tävling igen?

 3. onni aikio säger:

  Jag förstår inte varför mitt inlägg bara försvann ? Det är absolut ingen slump att tavla i Täby-kyrkan som föreställer Schackspel hänger på väggen där !
  Nej ! Det är inget skojeri, utan schack och religioner har utvecklats parallelt … religioner har grundats på samma lagar som schackspelet !
  Jag förstår inte heller det att schackfilosofer (Sven-Gunnar och Jag ) inte får vistas i schacklokaler … fortfarande inte trots att vi skriver 2012 ?
  Vad kan kulturministern göra åt detta ?

 4. Andreas van der Wal säger:

  Onni:
  Får du inte vistas i schacklokaler?
  Sven-Gunnar får mig veterligen göra det iallafall. Undantaget är lokalen som ägs av Stockholms SF, ett förbund som anser att han är skyldig dem stora mängder pengar.

  Vad vill du att kulturmininistern ska göra? Betala skulderna?

  Sen kan du förstås välja att tro på dina konspirationsteorier att det har med språk, religion och schack att göra, men verkligheten är att det rör sig om falska kvitton, spenderande av mer pengar än tilldelat, ej återbetalade lån etc

Lämna en kommentar