okt 08

Då är ”Grand Slam Chess Master Final” i Bilbao i Spanien där rond sex spelas i dag med start klockan 17.00. Spelschemat: Vallejo Pons ½-½ Anand, Carlsen-Caruana och Karjakin ½-½ Aronian.

I sista ronden i Brasilien blev det stor kamp om poängen. Men eftersom spelarna är så jämna skall det till något extra för att besegra sin motståndare och det kunde ingen visa upp. Nog måste man beundra den unge italienaren, senaste sigemansvinnaren, GM Fabiano Caruana, som leder turneringen obesegrad fyra poäng före närmaste konkurrent! Kommer någon av de övriga, främst då GM Levon Aronian och GM Magnus Carlsen, att hinna i kapp på de återstående fem ronderna? Spännade dagar väntar!

Norska ”Nettavisen” hade en lång artikel om avslutningen i Brasilien och funderingar om vad som skall hända i Spanien.

Det blir direktsändning med start klockan17.00, förutom den 10:e då det är spelledigt och sista ronden den 13:e då starten är framflyttad en halv timme.

live live
Hemsida Bomben

 

Det är trepoängstabellen som gäller i turneringen vilket i detta fall är skillnad i förhållande till den konventionella enpoängstabellen. Det räcker till exempel inte för Aronian att vinna i dag mot Caruana för att komma i kapp poängmässigt men med enpoängstabellen i bruk hade han vid det skissade scenariot varit ny ledare.

Vinst 3, remi 1, förlust 0 poäng
1 GM Fabiano Caruana 11
2 GM Levon Aronian 7
3 GM Magnus Carlsen 6
4 GM Vis. Anand 5
5 GM Fransisco Vallejo Pons 4
6 GM Sergey Karjakin 3

 

Tabell och partier rond 1-5.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar