sep 24

Foto Lars OA Hedlund.
Fotot visar det sista partiet i finalmatchen i Lag-DM i blixt för Stockholm som SK Rockaden vann mot Kungstornet 1 med 20-16. Hur det gick i partiet mellan GM Lars Karlsson och IM Patrik Lyrberg, som förevigats på bilden, vet inte Schacksnack.

Läs de 5 kommentarerna till “Lag-DM i blixt i Stockholm…”

 1. Liljan säger:

  Man spelar förmodligen vit på udda bord och svart på jämna. Således är något i denna bild fel. Det ser ut som att Lasse flyttar den svarta Kungen samtidigt ser det också ut som att han slagit svarta pjäser. Troligen var Lasse vit. Vilket borde betyda att pjäserna längst bort är fel uppställda. Troligen har Kalle spelat mot Johan och tagit Johans alla vita pjäser och sen ställt upp dessa på sin sida och Kalle var för försynt för att protestera. Till sist ser det ut som att Johan är har kort hårväxt… Eller så är det killarna närmast kameran som puttat upp dem fel… Det står ju t.ex ingen klocka på vits sida så om killen till vänster troligen är högerhänt 90% chans så förklarar det varför han ställt klockan på svarts sida och det är 80% chans att de ställt upp pjäserna korrekt.

 2. Fredrik Lindh säger:

  Jag spelade inte lag-dm i blixt i år men finalronden spelas över sex ronder, dvs rockadens sex spelare spelar ett parti var mot kungstornets sex spelare. I samband med detta byter kungstornet (vilket ser ut att ha varit fallet denna gång) bord efter varje rond. Exakt hur man växlar färger efter varje rond minns jag faktiskt inte, men brädena på bilden har i alla fall ”vänts” fram och tillbaka under finalronden, vilket kan förklara att de till slut hamnat lite ologiskt som på bilden.

 3. Osthyveln säger:

  Liljan ä ute efter rätt grejer men det borde sättas i system att rulla runt bilder i schacksammanhang. Det är alltid kul. Denna bild finner jag dock bara meningslös. Vad vill man visa? Att schack bara är intressant för medelålders gubbar som förr i världen, kolla bilden, hade hatt på sig?

 4. Ola Winfridsson säger:

  Öh, Osthyveln, av fotot att döma är medelåldern på de inblandade inte särskilt hög och få av dem skulle nog viljas kännas vid epitetet ”medelålders gubbar” …

 5. Sune Larsson säger:

  Nä – äldst är väl Lasse K som närmar sig de 60. Resten förefaller betydligt yngre…

Lämna en kommentar