aug 13


Eduardas Rozentalis – Victor Nithander (1-0) rond 2. Foto Sören Svensson.

Då var den jobbiga söndagen med dubbelronder avklarad i SS Manhems stormästareturnering i Göteborg. Ingen lyckades ta full poäng men närmast var GM Eduardas Rozentalis och GM Emanuel Berg som bägge tog 1½ poäng och när de gick tillbaka till hotellet kunde de bägge glädja sig åt delad ledning i turneringen tillsammans med FM Anton Frisk Kockum. Det som ledde fram till detta för den senare var en meriterande vinst mot IM Thomas Henrichs i andra ronden medan han däremot förlorade mot Emanuel i kvällsronden.

I andra ronden möttes de senaste årens Sverigemästare GM Hans Tikkanen och GM Emanuel Berg och de som förväntat sig en snabb remi fick en knäpp på näsan för det blev intressant spel som till slut mynnade ut i remi efter evig schack och då hade 44 drag spelats.

I fjol vann GM Emanuel Berg stormästareturneringen (prislista och partier) och även i år bör han vara med i segerdiskussionen.

Naturligtvis blir det direktsändning från dagens rond och den börjar klockan 16.00. Spelschemat upptar följande möte i rond 4: Bejtovic-Berg, Welin-Henrichs, Tikkanen-Nybäck, Frisk Kockum-Nithander och Semcesen-Rozentalis.

live
Hemsida


Tabell och partier rond 1-3.

Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar