aug 01

Det behövs två vinster till i Grand Master turneringen i Biel för att GM Magnus Carlsen skall radera ut GM Garry Kasparovs ratingrekord – 2851 – och nå ”all time high”. Men det kan bli tufft för i dag möter han, som svart, GM Anish Giri och i sista ronden väntar GM Etienne Bacrot.

Ingen remi så långt ögat nådde i gårdagens rond. Giri vann mot Bacrot vilket var en upprepning från rond tre. Det behövdes för att han inte skulle tappa kontakten med de två i toppen på tabellen för de vann också i går. GM Wang Hao, som delar ledningen med Magnus, mötte GM Hikaru Nakamura och den senare kom som så många gånger förr i tidsnöd och med detta följde misstag som till slut blev avgörande för utgången. Magnus hade inga större problem med GM Viktor Bologan.

Norska ”Nettavisen” skriver om gårdagens rond.

Rond 9 (näst sista) klockan 14.00
GM  Etienne Bacrot 0-1 GM Hikaru Nakamura
GM Anish Giri ½-½ GM Magnus Carlsen
GM Viktor Bologan 1-0 GM Wang Hao

 

Det blir naturligtvis direktsändning och den startar dagligen klockan 14.00. Betänketiden är: 100 minuter för 40 drag + 50 minuter för 20 drag + 15 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live live
Hemsida Bomben

 

Den officiella poängberäkningen är 3-1-0. Resultaten mot GM Alexander Morozevich (Giri och Bacrot) i de två första ronderna är medräknade.

Rond 8.  Bologan 6 partier
1 GM Magnus Carlsen 16
2 GM Wang Hao 16
3 GM Anish Giri 15
4 GM Hikaru Nakamura 10
5 GM Etienne Bacrot 6
6 GM Viktor Bologan 1

 

Tabell och partier rond 1-8.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar