jul 28

Rond fem spelades i går i Grand Master turneringen i Biel och Wang Hao tog sin fjärde seger och den som fick sträcka vapen denna gång var GM Viktor Bacrot. Poängskörden räcker för att leda inför andra delen i den dubbelrondiga turneringen. Den ende som lyckats vinna mot honom är GM Magnus Carlsen och det skedde i andra ronden. Det är överraskande Magnus enda seger hittills, men han har möjlighet att bättra på plusstatistiken genom att vinna det uppskjutna partiet från tredje ronden mot Morozevich ersättare GM Viktor Bologan.

GM Magnus Carlsen och GM Anish Giri spelade ett tråkigt parti. Kan det bli något annat i Petrov? Trots merbonde kunde Magnus inte omsätta den materiella övervikten till vinst utan partiet slutade som framgår av texten under bilden, med remi. Ytterligare ett parti gick till avgörande och det var när GM Hikaru Nakamura, som verkar ha kommit in i andra andningen, vann mot GM Etienne Bacrot.

Norska ”Nettavisen” skriver om gårdagens rond.

Rond 6 klockan 14.00
GM  Hikaru Nakamura ½-½ GM  Magnus Carlsen
GM Etienne Bacrot ½-½ GM Wang Hao
GM Anish Giri 1-0 GM Viktor Bologan

 

Det blir naturligtvis direktsändning och den startar dagligen klockan 14.00 undantaget den 29:e då det är spelledigt enligt schemat men ett parti kommer att spelas och det är det från tredje ronden uppskjutna mellan GM Viktor Bologan och GM Magnus Carlsen. Betänketiden är: 100 minuter för 40 drag + 50 minuter för 20 drag + 15 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live live
Hemsida Bomben

 

Den officiella poängberäkningen är 3-1-0. Resultaten mot GM Alexander Morozevich (Giri och Bacrot) i de två första ronderna är medräknade.

Rond 5. Uppskjutet spelas den 29
1 GM Wang Hao 12
2 GM Hikaru Nakamura 8
2 GM Anish Giri 8
4 GM Magnus Carlsen 6 (1)
5 GM Etienne Bacrot 4
6 GM Viktor Bologan, MKD 0 (1)

 

Tabell och partier rond 1-5.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Läs kommentaren till “Wang Hao i topp efter fyra vinster (direktsändning/partier)…”

  1. Stefan Bryntze säger:

    Vet den här kommentaren inte direkt har med tävlingen att göra… men har hört/sett kommentatorer från 3 olika sidor och de gör alla likadant, drar en massa drag utan direkta kommentarer om vad som är viktigt i ställningen, dragen de drar är oftast mycket skarpa och slutar med att de offrat bort sig helt… byter sällan bräde även om spelarna ”steker” så missar mycket live-action osv

    Tänk vilken tur vi har som kan få Jesper Hall eller Uffe till Rilton och SM!

Lämna en kommentar