jul 24

I dag klockan 14.00 startar rond två i den dubbelrondiga Grand Master turneringen som är en del av Biel International Chess Festival. I går var det två intressanta partier som gick till avgörande och de finns för genomspelning..

Frågan inför dagens rond är om GM Anish Giri skall fortsätta att vinna? I går var det den ryske stjärnan GM Alexander Morozevich som fick släppa ifrån sig hela poängen (analyseras längst ner i inlägget av Giri på YouTube). Men nog var slutet lustigt? Det framgår av tabellen att han möter GM Hikaru Nakamura, som spelade en intensägande remi i går mot favoriten GM Magnus Carlsen. Den andre vinnaren i går kinesen Hao Wang ställs som svart (olika uppgifter om färgerna på nätet men Schacksnack håller sig till den officiella hemsidans uppgift) mot Magnus och de mötet har alla förutsättningar att bli intressant.

Rond 2 klockan 14.00
GM Hikaru Nakamura ½-½ GM  Anish Giri
GM Etienne Bacrot 1-0 GM Alexander Morozevich
GM Magnus Carlsen 1-0 GM Hao Wang

 

Det blir naturligtvis direktsändning och den startar dagligen klockan 14.00 undantaget den 28:e då det är spelledigt. Betänketiden är: 100 minuter för 40 drag + 50 minuter för 20 drag + 15 minuter + 30 sekunder i tillägg från drag 1.

live live
Hemsida Bomben

 

Den officiella poängberäkningen är 3-1-0 men det väntar Schacksnack med att redovisa till dess turneringen är färdigspelad .
Tabell och partier rond 1.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


 

Lämna en kommentar