jul 11

Välkommen till Schack-SM 7-15 juli 2012 i Falun Lugnet!
Klicka för hemsidan.

Fortfarande håller Lunds ASK deltagarna IM Axel Smith och regerande Sverigemästaren GM Hans Tikkanen undan i SM-gruppen. Men hack i häl på dem, med en poängs marginal, finns fyra spelare och när man studerar dagens spelschema  är det inte omöjligt att det kommer att bli omkastningar i tabellen efter dagens rond.

Viktiga möten är GM Nils Grandelius mot GM Emanuel Berg, bägge behöver vinna för att inte halka efter och därmed mer eller mindre spoliera sina möjligheter att bli Sverigemästare. Ett annat parti som har alla förutsättningar att bli intressant är Sverigemästaren GM Jonny Hector – ”uppstickaren” IM Axel Smith och för Jonny är det nog endast vinst som gäller om han har funderingar på att dubblera sin titel. Det var en telefonröst i går, som promt menade att Jonny kom att vinna de återstående partierna och han har kvar att möta förutom Axel: Tikkanen, Berg, Lindberg och Cramling så vi får vänta några dagar, eller kanske endast till i kväll, för att få reda på vad det tipset är värt…

Längst ner i inlägget finns partierna från SM-gruppen och Mästare Elit för genomspelning. Turneringarna går utmärkt att följa på Chess-Results.

SM-gruppen – Rond 5 klockan 15.00
1 GM Pia Cramling SK Team Viking 1-0 FM Erik Hedman SK Rockaden Stockholm
2 Eric Vaarala Horndals SK 0-1 IM Bengt Lindberg Wasa SK
3 GM Nils Grandelius Lunds ASK ½-½ GM Emanuel Berg SK Team Viking
4 IM Erik Blomqvist SK Rockaden Stockholm ½-½ GM Hans Tikkanen Lunds ASK
5 GM Jonny Hector Limhamns SK ½-½ IM Axel Smith Lunds ASK

 

Naturligtvis blir det direktsändning (SM-gruppen, Mästare Elit, Junior-SM och 2 bord från Veteran-SM) och rond 5 startar klockan 15.00.

live live
Hemsida Webb

 

SM-gruppen
Tabell och partier rond 1-4.

Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information
.

Mästare Elit
Tabell och partier rond 1-4.
(partiet Larsson-Frisk Kockum rond 1 saknas).

Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information
.

Lämna en kommentar