maj 24

 

Kort video om gårdagens parti med presskonferens.

Tionde partiet i  VM-matchen mellan Världsmästaren GM Vis. Anand och utmanaren GM Boris Gelfand i Moskva spelas i dag och ställningen är 4½-4½. Frågan många ställer sig skall det bli särspel med snabbschack och blixt. På måndag eftermiddag vet vi…

Läs vad norska ”Nettavisen” skriver om parti 9 under rubriken ”Verdensmesteren vackler”.

Schacksnack rekommenderar hemsidan när det gäller direktsändningen med kommentarer bland annat av GM Peter Svidler! Spelet startar klockan 13.00 svensk tid måndag och sedan är det spelledigt på tisdag. Betänketiden är 40 drag på 2 timmar + 20 drag på 1 timme + 15 minuter för resten av partiet + 30 sekunder i tillägg från drag 61.

live live
Hemsida Bomben

Tabell och partier rond 1-9.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information
.

Läs kommentaren till “VM-matchen inför parti 10 (direktsändning/partier)…”

  1. Martin Slingsby säger:

    Är detta slutet för VM-cykeln?
    Deltagarnas brist på toppranking är inget problem i sig (se t ex andra VM där världsmästaren inte nödvändigtvis är rankad etta i världen) men en match med 10(?) remier varav flera utan nerv över en 12-parti serie känns en smula som anti-klimax. Det här devalverar hela VM-cykel idén i mitt tycke.

    Då är det bättre med en dubbelrondig turnering mellan, säg, de 10 högst rankade efter inbjudan (tips för SM-uttagningen) samt 1-2 wildcards. Alltså typ den Topalov vann en gång i tiden.

Lämna en kommentar