apr 24

Det är lovat regn i eftermiddag i Malmö och i och med det behöver man inte ha dåligt samvete för att man sjunker ner i favoritfåtöljen klockan 15.00 och följer Supermatchen mellan 2800-spelarna GM Levon Aronian och GM Vladimir Kramnik på tv:n. Matchen fortsätter med parti 3 och 4 tisdag/onsdag och därefter blir det åter en spelledig dag. I dag har Kramnik vit igen och han måste kanske komma med något nytt i spelöppningen för det han spelade förra gången gick inte så bra.

På någon enstaka plats kan man till sin förvåning läsa, redan efter första partiet, att 2801-spelaren Kramnik är slut som spelare i yppersta världseliten. Detta var nog att gå händelserna rejält i förväg för det demonstrerade han med eftertryck i söndagens parti som slutade remi efter excellent försvarsspel, som svart mot world no.2.

live live
Hemsida Bomben

 

Parti 3 klockan 15.00. På hemsidan finns det utöver sändning av partierna både lifestream och datoranalys. Det är riktigt klassisk betänketid med ett litet tillägg vid remi: 40 drag på 120 minuter + 20 drag på 60 minuter + 15 minuter + tillägg av 30 sekunder per drag efter det 61:a. Om ett parti slutar remi inom 3 timmar kommer ett snabbschackparti att spelas (detta kommer inte att räknas in i prislistan).

Tabell och partier rond 1-2.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar