mar 14

Den danska motsvarigheten till vår Elitserie XtraCon Skakligaen avslutade också säsongen 2011/12 den gångna helgen. Segrade gjorde Jetsmark 1, som bland annat har GM Peter Heine Nielsen i laget. Han har inte spelat mycket den senaste tiden för han ängnar sig åt att hjälpa Världsmästaren GM Vis. Anand med förberedelserna inför den kommande VM-matchen mot GM Boris Gelfand. Brönshöj 1 kom på andra plats och de har GM Tiger Hillarp Persson (Lunds ASK) vid första bordet. Han valde att spela avslutningen i Danmark i stället för att åka till Västerås precis som GM Jonny Hector (Limhamns SK), som spelar för fjärdeplacerade Nordklaotten, också gjorde.

Skakligaen
BP MP
1
Jetsmark 1
46.5
16
2
Brönshöj 1
44.0
13
3
Århus/Skolerne 1
40.5
11
Svenskarnas partier från rond 8 och 9.

Läs kommentaren till “Skakligaen (partier)…”

  1. Bo Berg säger:

    Två solidariska danskar reste till Västerås och hjälpte till att föra Bursvik upp i elitserien. Två ”svenskar” visade att de har mycket av sitt hjärta på andra sidan sundet. Starkt av SSf:s allsvenska kommité att livesända toppmatchen Bursvik-Örgryte. Sista dagens livesändning var väl inte lika intressant.

    En annan sak som borde uppmärksammas noga och även söka åtgärder emot är att 2 Stockholmslag inte lyckats ta sig över till Gotland för att möta Visby, utan lämnat wo med 8-0. 4 matchpoäng och 16 partipoäng till Visby gör att finalmötet på Gotland mellan Visby och Bursvik II inte upplevs som en fair uppgörelse. Straffen mot de felande lagen gör inte den kampen rättvisa.

    Vad göra? En tankeställar för kommittén.

Lämna en kommentar