mar 10

Det har kommit regler om hur spelarna bör vara klädda under de stora turneringarna, bland annat Chessbase har skrivit om det. Vid det tillfället trodde Schacksnack det var ett skämt. Tydligen inte. Norska "Nettavisen" har också nappat på detta med en längre artikel. "Ifølge de nye reglene kan ikke kvinnelige spillere ha skjørt som er kortere  enn 5-10 cm over knærne, mens knapp nummer 2 i blusen (formentlig beregnet  fra toppen) «kan» åpnes...."  "Men heller ikke mennene slipper unna. Buksene kan ikke være for slitte eller  hullete, og de må fremfor alt være fri for «odør», som det heter i reglene...."
Läs de 5 kommentarerna till “Hur vi skall klä oss”

 1. Bo Berg säger:

  Detta är väl bara bra!

  Jag skall göra mitt bästa för att följa reglerna. Är i begrepp att sy mig en skoväska, som jag
  skall att ha med mig vid Peters tävlingar bl.a. där jag byter skor mot sandaler när jag spelar på hotell och motsvarande. Jag inser att det inte ser bra ut att springa runt i strumplästen på hotell. Peter och förbunden har helt rätt, anser jag.

  /Bo Berg

 2. Susanna Berg säger:

  Utan att vara allför kritisk och negativ kan jag tycka det är bra med uppryckning av klädsel på schackturningar. Det är trots allt en form av uppträdade och det finns sponsorer inblandade. Dock är reglerna alldeles för deltaljerade och det gör att man tror det är ett skämt som sagt.Jag citerar: ” earrings, necklace, etc.) coordinated to the outfit.” Vem bestämmer om mina örhängen och halsband passar till den blus jag valt.. För mycket detaljnivå som sagt och det vore bättre om reglerna vore mer allmänt hållna.

 3. Charlie säger:

  Men jösses ska vi frivilligt lägga till med dresscode. Är det inte dags att inse att schack är en hobby för folk i alla åldrar och olika typer, det är det härliga.. Inte kan det vara bra med dresscode

 4. Axel på BergHemmet. säger:

  Gäll dä här samtlige spelere eller är hä endast pröffsa vi taler om?

  Ja tycher då iaf att vi vanlige spilare ska få gå klädd precis hur vi vill!

  Om hä finns någon annan som tycher annorlunda så deskutere ja gärne hä över en kaffihalve inne i salonga.

 5. Martin Slingsby säger:

  Jag brukar jämföra med Snooker. Vad är det att bli upprörd över? Förrutom den invändning Susanna Berg gör ovan.

Lämna en kommentar