mar 06

I dag startar Reykjavik Open 2012 och pågår till den 13 mars då nio ronder har spelats. Tyvärr kolliderar turneringen med sammandraget för Elitserien och Superettan i Västerås vilket gör att de svenska toppspelarna lyser med sin frånvaro och överlåter åt andra att ta del av prispotten som är på €11 500. Några svenskar har sökt sig till sagoön i Atalanten och det är FM Johan Henrikssson, Eric Vaarala, WIM Christin Andersson, Viktor Thorell, Mikael Helin och Ingvar Gundersen.

Högst rankad är den unge italienaren GM Fabiano Caruana (2767), som kommer till Sigemans i början på maj månad, och GM David Navara (2700) från Tjeckien. Arrangören har också lyckats knyta till sig sensationsdamen – kinesiskan GM Hou Yifan (2639) – från senaste Gibraltarturneringen. Sifformässigt finns allt om turneringen på Chess-results men naturligtvis kommer även Schacksnack att följa med vad som händer.

Direktsändning är det dagligen men vid olika tider. Första ronden börjar klockan 17.30. Bentänketiden är 90 minuter för 40 drag + 30 minuter + 30 sekunder i tillägg från första draget.

live live
Hemsida Bomben

 

 

Lämna en kommentar