jan 28

I grupp A i ”TSCT 2012″ har tydligen sistplacerade GM David Navara tagit som sin uppgift att ta poäng av turneringens 2800-spelare. För några ronder sedan spelade han remi mot GM Magnus Carlsen och i går fick GM Levon Aronian lämna bordet som förlorare. Kommentatorerna har tidigare under turneringen höjt Aronians spelöppningsbehandling till skyarna. I går var det annat ljud i skällan! En bidragande orsak till hans förlust i går skylldes att han misshandlade spelöppningen på det grövsta.

GM Veselin Topalov, som gör comeback efter ett längre uppehåll från elitschack, hade GM Magnus Carlsen på gaffeln men lyckades inte vinna trots massor av material för damen. Men nog är han ursäktad för det var ett mycket komplicerat parti. GM Vassily Ivanchuk, som var ensam tvåa före gårdagens rond, spolierade sina chanser till turneringsseger genom att förlora mot VM-utmanaren GM Boris Gelfand.

Förvånande är GM Anish Giris misslyckande. Han började bra men de senaste fyra ronderna har han tvingats skriva in nollor i protokollet. Förlusten i går mot GM Fabiano Caruana kan man kalla utspelning.

”Svenskgruppen” i Wijk aan zee är dramatisk. GM Hans Tikkanen vann ett fint parti samtidigt som ledaren GM Maxim Turov endast mäktade med remi vilket gör att ligger sida vid sida in på upploppet. Spela gärna igenom Tikkanens parti mot IM Sahaj Grover för det renderade honom €100 som rondens bästa.

Läs mer om turneringen i Magnus blogg.

Tabell och partier rond 1-11.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
Grupp A


Grupp B.

Grupp C.

Läs kommentaren till “”TSCT 2012” rond 11 – €100 till Tikkanen (partier)…”

  1. Håkan Lyngsjö säger:

    Inte för att vara petig, men ska inte bildtexten vara Aronian-Navara (0-1) och inte tvärt om?

Lämna en kommentar