jan 19

GM Hans Tikkanen, Lunds ASK, har god hand med damerna i ”TSCT 2012″. I första ronden vann han mot IM Elisabeth Paethz från Tyskland och i dag blev det vinst mot GM Elina Danielian från Armenien. Tabellen är trevlig läsning. Hans är ensam tvåa på fyra poäng vilket är en efter ledaren GM Maxim Turov från Ryssland, som hittills vunnit allt. De två möts i morgon med Tikkanen som vit.

Det blev ingen revansch för GM Magnus Carlsen mot GM Anish Giri för förra årets sensationella 22-drags förlust, utan han fick nöja sig med remi. Det blev ett Kungsindiskt parti där Magnus satsade hårt för att vinna men till slut fick han nog vara nöjd med den delade poängen. Att det var remi råder det knappast något tvivel om när man ser slutställningen.

Fjolårssegraren GM Hikaru Nakamura tog sin första vinst genom att besegra GM David Navara, som förlorat tre partier i rad och verkar helt ur slag. VM-utmanaren GM Boris Gelfand har inte rosat marknaden i inledningen av turneringen, men i dag fick han till det mot GM Sergey Karjakin. Inte nog med att han vann utan han kunde också kvittera ut €500 för rondens bästa parti! Hans avlutningsdrag är punkt och slut för denna gång.

Läs mer om dagens rond i GM Magnus Carlsens blogg”.

Tabell och partier rond 1-5.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
Grupp A


Grupp B.

Grupp C.

Lämna en kommentar