jan 15

Efter 93 drag i det omväxlande partiet i andra ronden i TSCT 2012 mellan GM Hans Tikkanen och GM Daan Brandenburg fanns endast kungarna kvar. Innan kombattanterna kom så långt hade än den ene och än den andre initiativet. Slutspelet blev en nagelbitare för oss svenskar. Nog verkade det, utan att konsultera familjens starkaste spelare Fritz, som att Hans hade möjlighet att avgöra till sin fördel i den sista delen av partiet men så dök det upp ett spöke i form av tidsnöd och så var den dagen till hälften förstörd.

I högsta gruppen har Armeniens stolthet GM Levon Aronian tagit ledningen i ensamt majestät genom att även i dag vinna sitt parti. Den som fick sträcka vapen var förra årets champion GM Hikaru Nakamura. Det var ett ovanligt parti! Levon lämnade damen för torn, löpare och en bonde men trots detta kunde inte Nakamura hålla ställningen. Närmast, som framgår av bifogad tabell, att utmana armeniern är en trio ungdomar, och i den gruppen får GM Magnus Carlsen för en gång skull finna sig i att vara doyenen. De övriga är fortfarande tonåringar!

Läs mer om dagens rond i GM Magnus Carlsens blogg.

Tabell och partier rond 1-2.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
Grupp A


Grupp B.

Grupp C.

Läs kommentaren till “TSCT 2012 rond 2 (partier)…”

  1. Bo Berg säger:

    Det var nog Hans som var mest illa ute i partiet. Efter 84 … c3 istället för b3 vinner svart ett tempo och pariet såsom jag kan förstå det. Även efter öppningen stod han sämre, anser jag.

Lämna en kommentar