jan 06


Foto Lars OA Hedlund.

Tyvärr hade inte Schacksnack något bra foto av turneringens två segrare i går. Avslutar rapporteringen om årets upplaga av Rilton med att avslöja att Schacksnack nåtts av email där den huvudansvarige för turneringens genomförande Jan Wikander, till vänster på fotot, har fått mycket beröm för det utmärkta sätt som turneringen arrangerades. GM Aleksandr Shimanov segrade i turneringen i ensamt majestät.

Läs de 5 kommentarerna till “Två segrare…”

 1. Jan Wikander säger:

  Hej och god fortsättning på det nya året!
  Jag är väldigt glad för alla tack som vi fick för turneringens genomförande och som vanligt är det inte en mans prestation, utan hela laget i Riltonkommittén som har jobbat hårt under hela året. Stort tack Jonas, Emilia, Staffan, Gunnar och Lennarth, ni har gjort ett utmärkt jobb! Tack även till schacksverige som ställde upp och gjorde årets tävling till en klang och jubelföreställning. I nästa vecka kör vi igång med planeringen av Rilton Cup 2012/2013.
  Jan Wikander

 2. Susanna Berg säger:

  Jag vill också tacka som publik och det är roligt att ha möjligheten att följa spännande schackpartier i fin miljö. Dock saknade jag en sak och det var demobräden och stolar vid de första borden i turneringen för publiken. Tror att det är något som uppskattas.

 3. Axel på BergHemmet. säger:

  Hä va ena kanonturnering helt klart!
  Bare ena sak ja vill klage på, hä va väldigt trångt! Hä gick inte att gå å titte på partiera i mitten!
  Hä gick inte heller att resa på sig som fölk när man satt ner å spilade!
  Kanske att hä krävs lite större spellokal? med tanke på denna turnering läre hä blir ännu fler som vill spele näste år!

  Annars så var allt fullständigt kanon!
  Myche berömm åt arrangöran!

 4. Stefan Bryntze säger:

  * Bra lokal
  * Bra kommentators rum och kommentatorer
  * Bra bord, stolar, bräden+pjäser och klockor
  * Lätt att åka till och affär nära

  – Dåligt skyltat, även om det inte är arrangörernas fel att åskådarna pratar eller har mobilen på, har det bevisligen behövts ”stora” skyltar som påminner dem varje Rilton.
  – Minst tre (33%) av rondstarterna var helt informations-lösa, mycket svengelska samt byte av språk innan nån poäng hade gjorts i det första språket. Det fanns även inget värde i fråga om nån hade en fråga för att sen inte ge nånsomhelst tid för sådant.
  Lite för spontant, vore bra om hade förberett vad man ville säga så att budskapet går fram och har man inget budskap just den ronden är det bättre gå direkt på att folk får börja sina partier (eller ge tid till frågor) istället för småprata om väder etc.

 5. Stefan Bryntze säger:

  När jag kom till spellokalen första dagen hade man satt stolar nån meter ifrån top-7 borden i Cupen, samt planera sätta en tejp som skulle markera hur nära åskådare skulle få stå de borden.
  Både tejpen och stolarna ångra man sig om, kvar lämnades ett stort utrymme emellan top-7 borden och resten.

  Jag tycker de gjorde rätt i stolarna, ingen skulle använt dem när man inte hade demobräden, men tejpen eller annan markör som påminner åskådaren om att spelarna eventuellt inte uppskattar om man står jätte nära finner jag användbart och helt i linje med den övriga exklusiviteten man valt ge de borden.

Lämna en kommentar