jan 05


GM Dragan Solak – GM Slavko Cicak, Eksjö SK, (½-½). Foto Lars OA Hedlund.

Vem vinner årets upplaga av Rilton Cup? Den frågan hade Schacksnack i går och det blev betydligt lättare att ge rätt svar efter resultaten i näst sista ronden. Aleksandr Shimanov besegrade GM Eduardas Rozentalis och eftersom övriga partier i toppen på tabellen gick hans väg leder han med en hel poäng inför sista ronden. I denna möter han landsmannen GM Sergey Ivanov och ett remiresultat skulle nog inte överraska någon.

Närmast en plats på prispallen av svenskarna är GM Slavko Cicak från Eksjö SK. Han ligger delad tvåa och han möter polacken GM Bartosz Socko i dag.

Den titellöse Linus Johansson från Limhamns SK har överraskat stort i turneringen. Den minnesgode kommer säkert i håg att han i första ronden besegrade stormästaren Monica Socko och i andra ronden spela remi mot GM Sergey Ivanov (partierna finns för genomspelning längre ner i inlägget)! Inför sista ronden är han obesegrad på en 18:e plats med fem poäng vilket ger honom en prestationsrating på 2518, vilket för respekt med sig. I dag möter han som vit en annan svensk nämligen GM Lars Karlsson, SK Rockaden Stockholm.

I direktsändningen som startar klockan 12.00 kommer det att dyka upp fyra svenskar och vilka det är och deras motståndare finns utförligt angivet på Chess-Results.

Bifogar partierna som visats i direktsändning från Rilton Cup rond 1-8 plus ytterligare något för genomspelning.


I enkelt utförande bifogas samtliga partier från Rilton Cup rond 1-8.


Lämna en kommentar