jan 02

GM Hikaru Nakamura från USA, som för några år sedan deltog i Sigemans, leder den dubbelrondiga kategori 20 turneringen 54th Reggio Emilia tournament halvvägs. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan han besökte Malmö. Han har utvecklats till en världsstjärna som arrangörerna  för de stora turneringarna vill ha med i deltagarelistan. I lördags, det var spelledigt i går, vann han mot GM Vassily Ivanchuk i ett parti som tog honom till ensam ledning i tabellen och den ende som är obesegrad. Men enligt kommentarerna var han missnöjd med partiet. Det är att ha krav.

De unga stjärnorna GM Fabiano Caruana och GM Anish Giri har hittills inte rosat marknaden men när de möts stannar poängen i ”familjen” och denna gång var det den yngste Giri som kunde glädja sig åt helpoängen. Men han använde onödigt många drag för istället för 24…h6? kunde han spelat 24…Sxf2! och det hade varit över. GM Alexander Morozevich mötte sin landsman GM Nikita Vitiugov och kunde, som det verkade, vinna utan några större problem vilket innebar att den senare parkerat på sista plats medan hans motståndare är den som närmast skuggar Nakamura.

Dagens spelschema: GM Anish Giri-GM Vassily Ivanchuk, GM Hikaru Nakamura-GM Nikita Vitiugov och GM Alexander Morozevich-GM Fabiano Caruana.

Efter rond 5. (Vinst 3, remi 1 och förlust  0 poäng).
Nakamura 11.0 Morozevich 10.0 Ivanchuk 8.0 Giri 5.0 Caruana 4.0 Vitiogov 2.0


Tabell och partier rond 1-5.

Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.

Lämna en kommentar