Dec 28

Rilton började spelas i går och pågår till den 5 januari. Till Rilton Cup kom det 77 spelare och av dessa 20 stormästare. Ännu så länge är det knapphändigt med information från Stockholm. Det går att utläsa på Chess-Results att redan i första ronden var det några överraskningar. Den största av dessa är nog Linus Johanssons, Limhamns SK (2197), vinst över GM Monica Socko (2479) från Polen. Vid genomgång av första rondens resultat visar det sig att flera av de högre rankade fick lämna ifrån sig en och annan halvpoängare. Dessa var bland annt: GM Dragan Solak (2629), GM Pia Cramling (2495) och GM Stellan Brynell (2486).

Titta gärna på ett annan överraskning, närmare bestämt FM Rolf Bergströms (2301) avslutning i remipartiet mot turneringens högst rankade GM Bartosz Socko (2635)

Bifogar partierna som visats i direksändning för genomspelning och när fler dyker upp kommer de naturligtvis på Schacksnack.Läs kommentaren till “Rilton rond 1 (partier)…”

  1. Ingvar G säger:

    Kul med Rolf´s remisvariant, grattis!
    Skal bli intressant att se om Riltonkommitten har lagt upp till att web-publiken kan följa analyserna från kommentatoren on-line, eventuellt inklusiva kameraöverföring, -det är väl en service som många stora nationella turneringar med respekt för sig själva numera erbjudar. Ressurser att få detta till bör ju inte fattas i Stholm ?!..

Lämna en kommentar