sep 21


Fotografen Björn Andersson har lyckats samla hela gänget.

Då var det över för denna gång European Youth Chess Championship 2011 som spelats i Albena i Bulgarien. På flyget hem får de övriga svenskarna frottera sig med en nybliven Europamästare GM Nils Grandelius från Lunds ASK. Schacksnack gratulerade till titeln går kväll och i det inlägget finns också en länk till en telefonintervju med den nykorade mästaren som hans klubbkamrat Axel Smith gjort.

Hur gick det då för de övriga svenskarna? I B16 spelade Linus Johansson från Limhamns SK och han kom på en 48:e plats med 4½ poäng. Tre flickor försvarade de svenska färgerna och bäst av dessa blev Jessica Bengtsson från SS Manhem i Göteborg som spelade i G16. Hon var endast 1½ poäng efter segraren och detta räckte till en fin 18:e plats bland 75 deltagare! I högsta gruppen G18 fanns Angelina Fransson från Växjö SK och hon spelade ihop 4.0 poäng vilket räckte till en 38 plats. Rina Weinman hade det tungt i G14 och hon slutade i botten på tabellen med endast 2½ inspelade poäng.

Detaljer om turneringarna finns utmärkt redovisat på Chess-Results.

 

Svenskpartier rond 1-8.
Rond 9 saknas ännu.Jessica Bengtsson

Rina Weinman

Linus Johansson

Läs de 5 kommentarerna till “Så var det över (foto och partier)…”

 1. Webmaster säger:

  I går kväll hade webmaster vid ett tillfälle tummen mitt i handen. Det resulterade i att gartulationerna till Nils Grandelius försvann. Men det går ju bra att upprepa dem så lovar jag att göra mitt yttersta för att de inte skall försvinna. Kommer ihåg att det bland annat var Tom Österström, Bo Berg och Jan Wikander.

 2. Jan Wikander säger:

  Stort grattis! Europas bäste schackspelare < 18, inte illa.
  Skulle gissa att det måste vara den tuffaste titeln av alla, med bara
  karriärsugna spelare i startfältet.

  Jag såg att Staffan och Jonas hade lovat fritt kaffe i Rilton Cup 2011/2012.
  Jag hoppas att du kommer och då ska jag bjuda på en bulle till kaffet!
  Jan Wikander, ordförande i Riltonkommittén

 3. Bo Berg säger:

  ? ? Det första ? är Jessica Bengtsson och det andra ? är Rina Weinman.

 4. Axel på BergHemmet. säger:

  Grajtis till det Nils verkligen kul!! Dock vettetusan om man kan kalle Nils för bäste spelarn i ejrupa under 18. Det var ju väldigt många som int va med i hänne. Annish Geri ELO2733 va ena som inte va me tex, plus en 7-8st till. Men likförbaskat bra gjort utav Nils!

  Jan- Hä låte väldigt trevligt me gratis Kaffihalvor, då kömmer ja att kömma dit!

  Från webmaster: Det går ju bara att besegra dem som är på plats!

 5. August på Ekhemmet säger:

  Grattis Nils ! Nu är du Europamästare ! Ja vet ente um du läser de här eller föstau gammelt sprauk,men pa Ekhemmet va alla glada. August bjö pa tååta i dajrummet au te de bå stora au smau kaffihalvor.

Lämna en kommentar