sep 12

Inte var de fyra semifinalisterna – GM Vassily Ivanchuk, GM Ruslan Ponomariov, GM Peter Svidler och GM Alexander Grischuk – så intresserade av att spela schack i dag. Bägge partierna blev korta remipartier. Det kan ju vara ett försök av ukrainarna att vara taktiska eftersom det var ryssarna som bjöd. Nu har Ivanchuk och Ponomariov vit i morgon och det är en viss fördel.

Nu hänger Schacksnacks tips i går om att det skall bli de bägge ryssarna i final, på en skör tråd

Partierna rond 6:1.

Läs de 3 kommentarerna till “Semifinalerna remi (partier)…”

 1. Jörgen Nilsson säger:

  På den här nivån tror jag att vit eller svart spelar en underordnad roll, det är mer taktiska motiv, val av öppning osv. som fäller avgörandet.
  Kanske har jag fel, vi får se…
  En fantastisk live show har det i alla fall varit hittills, (Judit Polgar!)
  Jag håller en liten tumme för Ivanchuk.
  /JN

 2. Lasse S säger:

  Håller fullkomligt med Dig angående Polgar. Verkligen en frisk fläkt. Sättet hon vann åttondedelen på var verkligen enastående. Själv tappade jag mycket av intresset när Svidler slog ut Polgar.
  De fyra som är kvar är förvisso bäst men ”they have been there before”….

  Synd att ingen förmådde ”röra runt” i den ”rysk-ukrainska” grytan….

 3. Bo Berg säger:

  Lasse S säger citat:

  ”… Polgar. Verkligen en frisk fläkt… tappade jag mycket av intresset när Svidler slog ut Polgar.
  De fyra som är kvar är förvisso bäst men…”

  Instämmer i stort. Jag har tappat lite av intresset efter att Polgar försvann, men det intressanta svartpartiet mot Kubanen
  när hon spelade till sig en vinstställning i början av slutspelet med torn och pjäser mot 2 torn och 2 mindre pjäser men fler bönder imponerade starkt fram till när hon skulle inkassera vinsten. Kc1 t.ex. hon hade fler chanser. Här framkom det att hon inte hade lika mycket träning i botten även om hon lyckades vinna remiställningen.

Lämna en kommentar