aug 22
I går avslutades Vienna Chess Open, som spelas endast vart annat år, där den ensamme svensken Per Söderberg, Wasa SK, deltagit. Han kom på 77 plats, bland 391 deltagare, med 5½ poäng efter 9 ronder. Bäste nordbo blev FM Karsten Larsen från Danmark på en 47 plats, otroligt nog samma som hans startranking, med en halva mer än Per. Segrade gjorde, efter särskiljning, GM Marijan Petrov, BUL (2537), med 7½ poäng.  










Läs de 2 kommentarerna till “Per Söderberg”

  1. Per säger:

    Hej!
    Vill bara lägga till att turneringssegern skedde med en ”Winge-marginal”, d v s en halv Buchholz före Österrikes egen David Shengelia (Bördig från Georgien).
    Själv så är jag nöjd med att resultatet, räckte till att jag klängde mig upp över 2200 i ELO igen. Saknade också någon Buchholz för att få ratingpris. Med en seger över min norske vän Petter så hade jag vunnit 300 € men med svart så var det snart inte möjligt, jag fick offra damen för löpare och torn som räddade remi. Petter slutade på platsen före mig 76.
    Västeråsboende Jürgen Brustkern, Tyskland tog 4p.
    Jag säger tack till Lasse för bevakningen av denna välarrangerade schacktävling! Hoppas att det inspirerar många läsare att hålla utkik till nästa gång.
    Grüss
    Per

  2. Per säger:

    Och glömde säga att nästa Wien Öppna spelas preliminärt 10-18 Aug 2013!
    Boka datumen redan nu!

Lämna en kommentar