jul 30

GM Vladimir Kramnik hade det svettigt i går i rond åtta mot GM Quang Liem Le i Sparkassen Chess-Meeting. Men i den form som Vladimir befinner sig i är det näst intill omöjligt att besegra honom och den sanningen vederfors också Le, som fick nöja sig med att röka fredspipa med sin store motståndare i det 56:e draget. Detta innebär att Kramnik behåller ledningen med två poäng inför de avslutande ronderna och där näst sista spelas i dag klockan 15.00. Redan i dag kan han nog börja fira sin 10:e turneringsseger i Dortmund, för även om han förlorar de återstående partierna skall det mycket till för att segerchecken skall gå hans näsa förbi…

GM Hikaru Nakamura fortsätter att förbrylla. Ännu har han inte vunnit något parti i turneringen. I går förlorade han mot GM Ruslan Ponomariov och han prestationsrating har dippat till 2583 vilket är lägst bland deltagarna. Det tredje partiet i gårdagens rond mellan GM Georg Meier och GM Anish Giri slutade remi.

Det var inte länge Kramnik hade över 2800 i flytande rating. Efter remin i går får han nöja sig med 2799 på dagens lista från Live Chess Ratings. Hur ställningen är för Nakamura och de andra deltagarna går lätt att leta fram på den överskådliga listan.

Dagens spelschema: Ponomariov-Le, Nakamura-Meier och Giri-Kramnik.

Tabell och och partier från rond I-VIII.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar