jul 04

Schacksnack tar semester den kommande veckan så ses vi igen nästa måndag. Ha det bra! Kan komma ett och annat partislut trots detta…

Lördag/söndag har det inte gått att komma in på Schacksnack. Detta beroende på det senaste dygnets oväder i Köpenhamn. Hemsidan administreras tekniskt av ”Surftown” och företaget är danskt. Nu verkar det som att det mesta är på plats igen.

I Sydsvenskan går det att läsa:

I ett av webbhotellet Surftowns datacenter i Köpenhamn hade enorma mängder vatten strömmat vilket slog ut stora delar av nätinfrastrukturen. Därför är vi tvungna att flytta alla serverarna fysiskt till ett sekundärt datacenter. Detta är ganska ovanligt och tar dessvärre tid. Surftown som har runt 100 000 kunder räknade med att merparten skulle kunna vara online först sent på söndagskvällen.

Från Surftown.
Det sista dygnet har varit en påfrestelse både för Surftown och många av våra kunder. Lördag kl. 22:00 började våra alarm tjuta i vår primära serverhall. Köpenhamn fick på en timme regnmängder som motsvarade till två månader – och det är inga system byggda för att klara av. Ståldörrar skapade för att motstå vatten bändes upp, all ström i byggnaden slogs ut och väntas inte tillbaks förrän på tisdag.

Det kommer inte som någon överraskning att detta har skapat stora problem för vår drift av servrar i byggnaden, och vi har blivit tvingade till att flytta många servrar till en av våra andra serverhallar. Från kl. 14:00 till kl. 22:00 under söndagen har vi flyttat 300+ servrar och återställning av dessa körs för fullt medan detta skrivs.

Du kan läsa mer på vår blogg, där du även hittar information om hur långt återställningen har nått. Bloggen hittar du här: blogg.surftown.se.

Vi är riktigt ledsna över de besvär som detta skapar för er, och hoppas på er förståelse medan vi kämpar på med att återställa driften för er alla så snabbt som möjligt.

Med vänliga hälsningar,
Surftown

Lämna en kommentar