jun 26

Högst rankad i AAI International Grandmaster Chess Tournament 2011  är GM Fabiano Caruana (2714) från Italien. Efter fyra ronder är han den ende obesegrade och en ynka halvpoäng är det enda i poängväg han släppt ifrån sig. Detta gör att hans prestationsrating har nått den imponerande nivån av 2980. Dessutom innebär hans resultat att han klättrar rejält på Live Chess Ratings och är flytande uppe på en 20:e plats i världen!

Den kvinnliga Världsmästaren GM Hou Yifan från Kina har inte mycket att glädja sig åt så här långt in i turneringen. Den förhatliga nollan grinar försmädligt åt henne i tabellen. I morgon möter hon årets sigemanssegrare GM Wesley So (5) från Filipinerna och det är sista möjligheten att komma ur startblocken före den spellediga dagen på måndag.

Direktsändningen (spelledigt måndag) av ronderna startar klockan 10.30 utom den sista som börjar tre timmar tidigare. Turneringen pågår till den 2 juli och den spellediga dagen infaller den 27:e. Betänketid: 40 drag på 2 timmar + 20 drag 1 timme + 15 minuter + 30 sekunder i tillägg från första draget.

live live
Hemsida     Chessbomben

Tabell och partier från rond I-IV.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar