jun 10

  
      GM Anish Giri                   GM Nils Grandelius

Schacksnack är fortfarande djupt imponerad av hur arrangören av Sigemans som spelas i Spegelsalen på Hipp i centrala Malmö månar om åskådarna. Tekniken har gjort sitt intåg på bred front. Var du än befinner dig i lokalerna kan du följa partierna  på stora skärmar. Sigemans har satt nivån, nu är det bara för de stora turneringsarrangörerna i Sverige att följa efter.

Det är nog som GM Stellan Brynell svarade i går på en fråga om varför inte sofiareglerna används i turneringen: ”bjuder man in rätt spelare behövs inte dessa”. Partierna i första ronden bär syn för sägen. För de som vill tränga djupare in i spelet, än vad en summarisk genomspelning ger, kan Schacksnack hänvisa till kommentarerna av GM Henrik Danielsen på Chessdoms videoservice. Där får man till exempel reda på att GM Nils Grandelius borde spelat 16… a5 i stället för Dc6 i förlustpartiet mot klubbkamraten GM Hans Tikkanen. Klicka på videoknappen längre ner på sidan så dyker de upp. 

Spelschemat för rond rond 2 gör att man om några timmar, med stora förväntningar, ger sig i väg till Hipp för att vara på plats när spelet börjar. So-Shirov, Hector-Tikkanen och Giri-Grandelius. Mums!

Rond 2.
GM Wesley So 2667  1-0 GM Alexei Shirov 2709
GM Jonny Hector, Limhamns SK 2585 ½-½ GM Hans Tikkanen, Lunds ASK 2560
GM Anish Giri 2687  1-0 GM Nils Grandelius, Lunds ASK 2541

 

Naturligtvis blir det direktsändning, som startar klockan 14.00 (sista ronden på måndag klockan 12.00). Det intressanta startfältet gör att även Chessbomben sänder från Malmö och inte nog med detta utan det blir video med analyser av partierna. Betänketiden är 2 timmar/40 drag + 1 timme/20 drag + 30 minuter.

live           live       
Hemsidan     Chessbomben

Tabell och partier från rond I.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar