apr 19

   

I Dubai open 2011 har de svenska stormästarna Emanuel Berg och Pontus Carlsson (bilderna från den officiella hemsidan) deltagit. Bägge kom snäppet bättre än sin startranking och det är de nog nöjda med. GM Abhijeet Gupta från Indien, rankad som nummer 20, segrade i ensamt majestät och inte nog med det även silvermedaljen, eller vad det nu är som delas ut, gick till en landsman. Gupta kunde därmed kvittera ut den odelade prischecken som var på US$ 8 000. För sin 10 plats kunde Emanuel också stoppa några sköna US$ i fickan inför hemresan. 

Fullständiga tabeller, rondschema och mycket annat finns på Chess-Results.

1 GM Abhijeet Gupta 2580 7.5 2725
2 GM Parimarjan Negi 2618 7.0 2737
3 GM Csaba Balogh 2601 7.0 2731
10 GM Emanuel Berg 2612 6.5 2617
26 GM Pontus Carlsson 2496 6.0 2480

 

Svenskarnas partier utom rond 7 som ej är publicerat.

Läs de 3 kommentarerna till “Dubai Open 2011 (partier)…”

 1. Bo Berg säger:

  André.
  Jag hoppas att det inte är på grund av mig som du ignorerar och utelämnar att skiva om Vår sverigeetta och hans resultat i Dubai nu senast. Såsom avlönad att rapportera om svenskt schack har jag funderat lite över att du som nyhetsansvarig för schack.se inte nämnde något om detta mer än i förbifarten sas. att Pontus varit där innan Påskturneringen.

  Lars Grahn rapporterade från tävlingen ända till slutresultatet, som han inte publiserade, detta väcker hos mig undringar, men det kanske är så det skall vara? Men finns det fler än jag som undrar? Emanuel kom 10 i Dubai. Han var rankad 12:a och ett helt ok resultat.

  Ni som läser denna webbsida vet ju, men alla tycks inte läsa den och schack.se är vår officiella sida och André är anställd och får betalt.

  Jag tycker att en turnering som Dubai med deltagande av sveriges etta med fler borde ha uppmärksammats.

 2. André Nilsson säger:

  Bo, om du tycker att någon nyhet saknas är det väl bara att skicka ett mejl till mig (nyhetstips mottages tacksamt). Det är betydligt mer effektivt än att skriva ett konspiratoriskt inlägg på Schacksnack. Jag vet inte riktigt vad du menar med att jag skulle ha nämnt i förbifarten att Pontus varit där innan Påskturneringen, det kanske du kan utveckla?

  Nåväl, jag har nu försökt att reparera skadan och lagt in en notis.

 3. Bo Berg säger:

  Bra André!

  Har man såsom jag varit utsatt för grov konspiration så kan ju tankar och undringar dyka upp.

  Det andra jag nämnde om Pontus var det Lars Grahn som skrev om i samband med att Pontus var illa ute mot Angelina Fransson i början av turneringen. Du kan ju tippsa honom om slutresultatet i Dubai för det har han missat, men han skrev om tävlingen i början när det gick lite knackigt för Emanuel.

  Det skulle vara en god gärning för han läser inte själv här på Schacksnack och han är inte heller så intresserad av info direkt från mig.

  Men på detta sättet så funkade det ju med dig i alla fall.

Lämna en kommentar