apr 04

 
GM Emanuel Berg norsk lagmästare 2010-11.

Fredag-söndag har det norka lagmästerskapet (Chess Attack-serien) avgjorts. Oslo SS vann och upprepade därmed förra årets seger. Det har under säsongen dykt upp tre svenskar i högsta serien och det har varit GM Emanuel Berg, FM Anton Frisk Kockum och Mats Persson. Emanuel och Mats (1 parti) har spelat för Oslolaget och Anton har varit med i samtliga matcher för Moss som blev sjua. Emanuel blev bäste poängplockare för OSS med 6½ poäng av nio möjliga.

Ytterligare ett par svenskar har varit flitiga resenärer till Norge och det är GM Nils Grandelius och IM Axel Smith (bägge från Lunds ASK). De var med och spelade upp Kristiansunds SK till högsta serien. Nils har skyndat sig ordentligt från Individuella EM i Frankrike, som avslutades i lördags, för han han var med i laget mot Hønefoss i går. Kristiansund vann matchen med minsta möjliga marginal 3½-2½. Axel vann men Nils förlorade mot junioren Vegar Koi Gandrudi (2191).

Bifogar svenskarnas partier från eliteserien (saknas Emanuels från sista ronden). Några partier från Kristiansunds match har ännu inte publicerats.  Lämna en kommentar