mar 14

Efter det att elitserien är färdigspelad och nedflyttningsdramatiken i sista ronden är ett minne blott är det tid att bland annat rikta blickarna söderut till Monaco och Amber Chess Tournament 2011 där några av världens starkaste spelare deltager. Innan dess är det på sin plats att återge vad Peter Hlawatsch hade att säga om arrangemanget i Västerås: ”det kan inte bli bättre”!

Efter det att två ronder är färdigspelade i Monaco går det att konstatera att GM Levon Aronian, GM Magnus Carlsen och GM Alexander Grischuk är i delad ledning i den sammanlagda tabellen. Detta efter att Magnus vunnit mot GM Vugar Gashimov med 2-0, Levon och Alexander avfärdade GM Hikaru Nakamura respektive GM Boris Gelfand med 1½-½.

Vilka summor det bollas med i Monaco. I till exempel Malmö Open är första priset 10 000 kronor för tre dagars spel. Jämför detta med ”Game of the Day Prize” på € 1 000 som Magnus fick för sin vinst mot Vugar i går i snabbschack!  Och det skall delas ut 11 gånger för ungefär 25 minuters schack.

Det är direktsändning från Monaco dagligen klockan 14.30 undantaget den 16 och 21:e då det är spelledigt. I dag står bland annat GM Magnus Carlsen-GM Levon Aronian på programmet.

live

Tabeller och partier från blixt- och snabbschacket.
Rond 1-2.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.
Läs de 2 kommentarerna till “Amber 2011 (direktsändning/partier)…”

  1. Bo Berg säger:

    En mycket talande bild. Jag uppfattar det som att M. Carlsen är helt cool och lite road medan A. Giri är lätt upprörd.

    Mina reflektioner: M.C. tänker på hur det var på modemässan och ser på hela arr. lite så där med distans, medan A.G. försöker få med sig M.C. i lite passionerat schackengagemang utan att lyckas.

  2. Leo säger:

    Talande bild? Upprörd? Vilken meningslös spekulation.

Lämna en kommentar