jan 22

 

Amerikan – GM Hikaru Nakamura – är i ensam ledning i 73 Tata Steel Chess Tournament 2011. Nakamura vann i dag mot GM Jan Smeets och det var en trevlig avslutning på partiet där svart hade torn mot tre bönder men trots detta var fullständigt hjälplös. I morgon möter Hikaru GM Magnus Carlsen och i den form han är kan det bli ett sevärt parti där utgången är högst oviss.

Magnus mötte Världsmästaren GM Vis. Anand och det partiet var inte mycket att skriva hem om, remi efter 18 drag. Antagligen var bägge nöjda med poängfördelningen för det är knappast detta partiet som kommer att avgöra vem som skall komma högst upp i prislistan. Det återstår sex ronder att spela.

Den tredje 2800-spelaren – GM Levon Aronian – bör genom sin vinst mot GM Alexander Grischuk, som har 4 remier och tre förluster, spolierat den senares möjlighet att blanda sig i toppstriden. Tidigare Världsmästaren GM Vladimir Kramnik har kommit i gång rejält. I dag tog hans sin andra vinst i rad och den som fick släppa ifrån sig poängen var Carlsenbesegraren från rond tre – GM Anish Giri

Övriga partier slutade med delad pott.

I morgon spelas åttonde ronden, sedan kommer den andra spellediga dagen, och i denna får vi se det tidigare nämnda mötet mellan Carlsen och Nakamura. Världsmästaren Anand möter Aronian och hur poängen kommer att fördelas efter det partiet går det knappast att sia om.

23/1. Rond 8 GM-A (22/1. Live Top List)
GM Viswanathan Anand 2810 vs. GM Levon Aronian 2805
GM Alexei Shirov 2722 vs. GM Alexander Grischuk 2773
GM Anish Giri  2686 vs. GM Wang Hao  2731
GM Ruslan Ponomariov 2744 vs. GM Vladimir Kramnik 2784
GM Erwin l’Ami  2624 vs. GM Ian Nepomniachtchi 2733
GM Jan Smeets  2662 vs. GM Maxime Vachier-Lagrave 2715
GM Magnus Carlsen 2814 vs. GM Hikaru Nakamura 2751

 

Direktsändningen startar klockan 13.30. Genom att använda skärmarna  går det utmärkt att följa sändningarna från de olika grupperna. Skärm 2-4 är länkade till den omtyckta Chessbomben och där kan man också kan följa åskådarnas kommentarer.

live               live      
Hemsidan           GM-A, B och C.

live        live        live
    GM-A                 GM-B                 GM-C

GM-A.
Tabell och partier.
Rond I-VII.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar