jan 06

Rilton

 

Efter det att sista ronden spelats i Rilton Cup 2010/11 visade det sig att det blev dubbelt ryskt i toppen på prislistan. Överst på prispallen kom GM Sergey Volkov och han hade det imponerande staketet av sju vinster och två remier! Hans landsman GM Aleksandr Shimanov var inte mycket sämre men han fick lämna ifrån sig ytterligare en halv poäng. 

GM Sergey Volkov Ryssland 2594 8.0
GM Aleksandr Shimanov Ryssland 2516 7.5
GM Arkadij Naiditsch Tyskland 2685 6.5
GM Lars Karlsson, SK Rockaden Stockholm Sverige 2466 6.5
GM Sergey Ivanov Ryssland 2536 6.5
 
Efter det att det mesta intresset under flera ronder fokuserats på GM Nils Grandelius, Lunds ASK, och hans framgångar smög GM Lars Karlsson (foto) fram i skuggan och blev bäste svensk med en fjärde plats efter att endast förlorat ett parti och det var mot segraren i turneringen. Grandelius hade länge legat i toppen på prislistan men de två avslutande förlusterna gjorde att han dalade till en sjätte plats på samma poäng – 6.0 – som stormästarna Emanuel Berg (9), Ralf Åkesson (10) och Pia Cramling (11).  
 
 
 
Prislista och partier.
Rond I-IX.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Läs de 2 kommentarerna till “Dubbelt ryskt i Rilton Cup 2010/11 (prislista och partier)…”

  1. Erik säger:

    Resultatlistan stämmer inte överens med den officiella. Enligt denne vann Bo Lindberg över Erik Blomqvist och fick således fem och en halv. Så ser det också ut om man tittar på partiet…

    Från webmaster: Pgn-filerna som ligger till grund för Schacksnacks tabell kommer från arrangören. Vid tillfälle skall jag kontrollera vad som är riktigt.

  2. Bo Lindberg säger:

    Det lustiga är att det redan finns ett parti mellan oss i chessbase som registrerades som remi fastän jag vann. Vad är oddsen för att det ska inträffa två gånger mellan samma spelare?

Lämna en kommentar