dec 15
För de som vill följa upplösningen från början i dag i London Chess Classic 2010 måste sätta sig framför datorn klockan 13.00. (se även under fliken direktsändningar).

I går hade GM Vladimir Kramnik Magnus Carlsen i säcken men han glömde att knyta åt och så blev det remi. Hade Kramnik vunnit hade han varit i ensam ledning inför slutronden eftersom även övriga partier slutade med delad pott. Än en gång måste Schacksnack skriva några beundrande ord om GM Luke McShane! Ingen av de fem deltagande 2700-spelarna har lyckats att betvinga honom och han är i tredelad ledning, enligt den använda 3-poängs tabellen, inför dagens rond.

Bifogar spelschemat för sista ronden. Det verkar upplagt för Carlsen att segra även i år. Han möter GM Nigel Short som ligger på sista platsen. Den kommer han att behålla, precis som i fjol, om han inte vinner mot Magnus och det finns knappast något som tyder på detta.

GM Vis Anand Indien 2804 v.s. GM Vladimir Kramnik Ryssland 2791
GM Hikaru Nakamura USA 2741 v.s. GM Michael Adams England 2723
GM David Howell England 2611 v.s. GM Luke McShane England 2645
GM Magnus Carlsen Norge 2802 v.s. GM Nigel Short England 2680

 

Betänketiden är 2 timmar för 40 drag + 1 timme för 20 drag + 15 minuter + 30 sekunder per drag + Sofia regler (remibestämmelser). Dessutom används 3-poängs tabellen. Naturligtvis är det direktsändning, på hemsidan och Chessbomben, och den startar klockan 13.00. Den tredje skärmen innehåller en direkt video från spellokalen med kommentarer.

live live live

3-poängs tabellen som används i London skiljer sig på ett markant sätt från den konventionella. Hade den av FIDE rekommenderade 1-poängs tabellen använts hade McShane ”bara” behövt vinna mot Howell för att segerchecken skulle hamna hos honom. De fem första i tabellen kan teoretiskt vinna turneringen… Kanske blir segraren en överraskning.

GM Magnus Carlsen 10
GM Vis. Anand 10
GM Luke McShane 10
GM Vladimir Kramnik 9
GM Hikaru Nakamura 9
GM Michael Adams 7
GM David Howell 3
GM Nigel Short 2

Tabell och partier.
Rond I-VI.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar