dec 13
Världstjärnorna Magnus Carlsen, Vldimir Kramnik, Michael Adams och Världsmästaren Vis. Anand har försökt utan att lyckas. I morgon, i dag är det spelledigt i London Chess Classic 2010,  är det den femte 2700-spelaren – GM Hikaru Nakamura – som skall försöka att besegra GM Luke McShane. Luke är inte ensam i toppen på tabellerna. I den officiella  – 3 poängs tabellen – har han fått sällskap av Magnus och Anand men i den konventionella, som skall skickas till FIDE, är det endast Världsmästaren som gör honom sällskap.

Kanske kan man skriva att den nakne kungen blev hans fall. GM David Howell kom i svårigheter mot GM Magnus Carlsen efter första tidkontrollen. Magnus avgjorde därefter förvånande enkelt och när David först spelade 42. g5?och därefter 43. Dg3? var det inte svårt för en spelare med Magnus kapacitet att  bärga 3-poängaren och klättra högst upp i tabellen. Det andra partiet som gick till avgörande var mötet mellan GM Hikaru Nakamura-GM Nigel Short 1-0.

Det stora mötet i morgon är naturligtvis GM Vladimir Kramnik mot GM Magnus Carlsen. Schacksnack tror inte att det räcker med remi för att Magnus precis som i fjol skall stå som slutsegrare eftersom det därefter endast återstår en rond att spela. 3-poängstabellen finns längre ner i inlägget.

GM Vladimir Kramnik Ryssland 2791 v.s. GM Magnus Carlsen Norge 2802
GM Nigel Short England 2680 v.s. GM David Howell England 2611
GM Michael Adams England 2723 v.s. GM Vis Anand Indien 2804
GM Luke McShane England 2645 v.s. GM Hikaru Nakamura USA 2741

 

För de som inte har aktuellt hur det gick i fjol bifogas sluttabellen från den första turneringen som spelats. Notera att deltagarna är de samma till största delen. Det är endast Världsmästaren Anand som kommit till på bekostnad av Hua Ni.

1 Magnus Carlsen
2 Vladimir Kramnik
3 David Howell
4 Michael Adams
5 Luke McShane
6 Hua Ni
7 Hikaru Nakamura
8 Nigel Short

 

Den norska ”Live Top List” som uppdateras dagligen och som visar den flytande ratingen för spelare med minst 2700 i elo, är det fortfarande en trio som har mer än 2800 i rating. Ordningsföljden är Anand, Carlsen och GM Levon Aronian.

Betänketiden är 2 timmar för 40 drag + 1 timme för 20 drag + 15 minuter + 30 sekunder per drag + Sofia regler (remibestämmelser). Dessutom används 3-poängs tabellen. Naturligtvis är det direktsändning, på hemsidan och Chessbomben, och den startar klockan 15.00. Den tredje skärmen innehåller en direkt video från spellokalen med kommentarer.

live live live

3-poängs tabellen

GM Magnus Carlsen 9
GM Vis. Anand 9
GM Luke McShane 9
GM Vladimir Kramnik 8
GM Hikaru Nakamura 8
GM Michael Adams 6
GM David Howell 2
GM Nigel Short 1

Tabell och partier.
Rond I-V.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar