dec 09
GM Vladimir Kramnik Ryssland 2791 v.s. GM Hikaru Nakamura USA 2741
GM David Howell England 2611 v.s. GM Vis Anand Indien 2804
GM Magnus Carlsen Norge 2802 v.s. GM Michael Adams England 2723
GM Nigel Short England 2680 v.s. GM Luke McShane England 2645

 

Om några timmar (ändrad tid till klockan 17.00) sätter sig spelarna i London Chess Classic 2010 framför brädena i rond två, i några fall för att försöka göra bättre ifrån sig än i går. En av dessa är GM Magnus Carlsen som överraskande förlorade mot GM Luke McShane. Han möter i dag GM Michael Adams en nog så besvärlig uppgift, men när är det inte det mot en 2700-spelare?

Det går att  notera att förlusten i går för Magnus innebar att han inte längre är world no. 1 i flytande rating enligt den norska ”Live Top List” utan han har passerats av Världsmästaren GM Vis. Anand och GM Levon Aronian från Armenien. Att återta första platsen på nästa elolista från FIDE, som publiceras den 1 januari, kan bli kämpigt eftersom spelschemat i London uppvisar svart mot både Anand (i morgon) och GM Vladimir Kramnik (den 14:e). 

Betänketiden är 2 timmar för 40 drag + 1 timme för 20 drag + 15 minuter + 30 sekunder per drag + Sofia regler (remibestämmelser). Naturligtvis är det direktsändning, på hemsidan och Chessbomben, och den startar klockan 17.00 (ändrad tid). Den tredje skärmen innehåller en direkt video från spellokalen med kommentarer.

live           live           live

Tabell och partier.
Rond I.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information
.

Schacknyheter från omvärlden.
Nyheter från Dagens Nyheter och SVT.

Lämna en kommentar