nov 17

I går startade den dubbelrondiga VI World Blixt i Moskva med några av världens starkaste spelare bland deltagarna. I första ronden möttes två av storfavoriterna GM Hikaru Nakamura och GM Magnus Carlsen. Partiet, som Magnus vann blev på slutet plockepin, går på ett utmärkt (helskärm!) sätt att följa i sin helhet på videon.

Arrangören har ännu inte publicerat partierna frå de 14 första ronderna. Prispallen har följande utseende fem ronder före det att första halvlek är genomförd. 

1. Carlsen, Magnus Norge 2802 10.0
2. Aronian, Levon Armenien 2801 10.0
3. Mamedyarov, Shakhriyar Azerbaijan 2763 9.5

 

När spelet återupptas i dag (rond 15) möts Mamedyarov-Carlsen och Aronian-Kramnik, som delar fjärde platsen med GM Peter Svidler på 8.5 poäng.

I dag spelas 14 partier och starttiden är klockan 13.00 och i morgon spelas resterande 10 och då börjar showen två timmar tidigare. Betänketiden är 3 minuter + 2 sekunder per drag.

live            live
Hemsidan         Chessbomb

Läs de 6 kommentarerna till “Blixt-VM 2010 (video/direktsändning)…”

 1. Anders Hansen säger:

  Kolla in Carlsens bortsättning och försök till ”omdrag” (i stridens hetta, jag tror inte han försöker fuska. En ren reflex.) mot Savchenko på webb-videon. Olyckan sker ca 15:27:35 rysk tid. Videon går att backa tillbaka genom att dra i den gula ”pluppen” på tidslinjen.

  Från webmaster: Jag noterade det också.

 2. Dock säger:

  Intressant att Nordea är en av huvudsponsorerna.

 3. Stefan Bryntze säger:

  Varför är det intressant?

  Bara för att det är en stor bank eller?

 4. Dock säger:

  Stefan
  Det är är intressant att det finns stora Svenska företag som sponsrar schack internationellt. Det borde göra det lättare att få dom att göra detsamma i Sverige.

 5. Stefan Bryntze säger:

  Sant men tyvärr är väl inte Sverige platsen för så många stora schack händelser.

  Tror landet och just Blixt-VM är den enda orsaken till den intressanta sponsorn…

  Sponsra schack i Ryssland kanske inte är konstigare än sponsra bord tennis i Kina eller NHL Hockey i Amerika

  Men ja, om det här kommer få svenska schack-klubbar och svenskt schack att öka sina ansträngningar att söka efter sponsorer så är det ju väldigt bra.

  Brochyren från från säsongens Elit samdrag i All Sv ”Sponsra schack” klargjorde ganska tydligt att det är två saker som håller schacket tillbaka inom just sponsring.

  1. Dåliga på att fråga, människor och företag måste bli förfrågade, de tar inte själv och börjar sponsra.
  2. Dåliga på att motprestera, har tänkt endast på vad man själv vill ha ut av relationen.

  Andra lite mindre tror jag var att man tänker för mycket på rena pengar när man kunde ”tjäna” mer på att kanske bli sponsrad genom t ex få tillgång till grattis minibussar eller mat under en turnering och få lägre egen kostnader.

 6. Dock säger:

  Jag tror du har fel i början i ditt inlägg, men rätt i slutet!

  Sammanfattningen i broschyren är klockren.
  Tyvärr är det symptomatiskt för schacken. Det är vattentäta skott mellan arrangörer och spelare. De flesta vill komma till ett dukat bord med bra prispengar. ”Jag är en bra spelare och ska ha betalt.” Få men inte ge.
  Vi är genomusla på att erbjuda sponsorer något tillbaka.

Lämna en kommentar