nov 13
Tal Memorial 2010 är inne på sluttampen. När det återstår två ronder att spela är fortfarande sex spelare obesegrade. En av dessa är mannen GM Wang Hao. Inte nog med detta han är en i trion som leder turneringen. De andra är GM Levon Aronian och GM Shakhriyar Mamedyarov.  I går var han den ende som kunde bokföra en hel poäng och den inkasserades mot GM Boris Gelfand. Den senare har haft en miserabel turnering, han är en av tre som delar sista platsen på två poäng.

Det är några dagar sedan Schacksnack tittade till ställningen på den norska Live Top list och av denna framgår att GM Levon Aronian är den ende som kan hota GM Magnus Carlsens första plats, men då måste han vinna de återstående partierna (2) i Moskva.

live live
Hemsidan         Chessbomb

Mellan plats ett och sex skiljer det endast en halv poäng så avslutningen på turneringen har alla möjligheter att bli dramatisk. Naturligtvis går det att följa upplösningen i direktsändning och den startar klockan 13.00 (15.00 lokal tid) och spelschemat för rond 8 och 9 bifogas. Betänketiden är: 120 minuter + 60 + 15 +30 sekunder från drag 61.

GM Shakhriyar Mamedyarov GM Wang Hao
GM Sergei Karjakin GM Vladimir Kramnik
GM Alexei Shirov GM Pavel Eljanov
GM Levon Aronian GM Alexander Grischuk
GM Hikaru Nakamura GM Boris Gelfand

 

GM Boris Gelfand GM Shakhriyar Mamedyarov
GM Alexander Grischuk GM Hikaru Nakamura
GM Vladimir Kramnik GM Alexei Shirov
GM Pavel Eljanov GM Levon Aronian
GM Wang Hao GM Sergei Karjakin
Tabell och partier.
Rond I-VII
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information
.

Schacknyheter från omvärlden.
Nyheter från Dagens Nyheter och SVT.

Lämna en kommentar