okt 12
SK Team Viking Stockholm

Delar av SK Team Vikings ECC-lag. Notera kavajerna med klubbens logo

Den 16:e startar European Club Club 2010 i Bulgarien med förra säsongens Lag-SM segrare SK Team Viking, Stockholm som svensk representant. 49 lag är anmälda i Clubs Open och 11 i Cubs Women. Den senare klassen har inget svenskt deltagande. I ”herrarnas” klass är Socar, AZE, högst rankade med ett snitt på 2737. SK Team Viking är rankade på plats 23 (2420) och det är några platser under Oslo SS (2453) som har GM Emanuel Berg i laget.

Schacksnack återkommer med med mer information och länken till direktsändningen när det närmar sig start. Bifogar SK Team Vikings anmälda lagmedlemmar. 

1. GM Evgenij Agrest Sverige 2585
2. IM Aleksandr Volodin Estland 2433
3. FM Rauan Sagit Sverige 2404
4. IM Dan Cramling Sverige  2403
5. Bosse Lindberg Sverige  2388
6. FM Peter Bergström Sverige  2306
7. WIM Inna Agrest Sverige  2161

Läs de 7 kommentarerna till “ECC för klubblag…”

 1. KJ Moberg säger:

  Nu är väl SK Team Viking ändå inte förra säsongens lag-SM-segrare? Denna klubb fanns väl inte ens då!?

 2. Håkan Winfridsson säger:

  Det är Team Viking(alliansen) som representerar Sverige och inte SK Team Viking. Daniel Semcesen är inte med i detta lag och då han spelade för LASK förra säsongen hade det kostat 2500 euro att använda honom.

 3. Calle Erlandsson säger:

  SSF sparar väl en del pengar om SK Team Viking ställer upp! Det finns väl för övrigt ingen Europa-Cup för allianser så kanske finns ett problem?!

 4. Peter Hlawatsch säger:

  Obegripligt Calle Erlandsson!
  En ledare inom schacket bör skaffa sig lite mer kunskaper innan han använder startknappen på sin dator.

  Upplysningsvis så har SK Team Viking en allians med Sollentuna SK. Därför anser vi att det är en självklarhet att att vi är representerade i varandras styrelser och inte minst spelarna i Team Viking.

  Kanske Filippa Reinfeldt som gjorde insatser för schack i Täby kan ingå i en framtida styrelse. Jag hade även kontakt med hovet eftersom det finns gamla schackanor inom kungahuset. Även en duktig fotograf som Calle kan få plats i vår styrelse om han gömmer sig bakom sin kamera.

  Peter Hlawatsch, SK Team Viking

 5. Dock säger:

  Peter

  Nu förstår jag inte riktigt.
  Finns Täby kvar med egen styrelse?
  Har SK Team Viking en egen styrelse?
  Har Sollentuna SK en egen styrelse?
  Har respektive klubbs styrelse medlemmar från båda (alllians)klubbarna som styrelseledamöter?

  Jag trodde det var Täby som hade en Allians med Sollentuna. under namnet Team Viking Men om jag läser din text så verkar det vara SK Team Viking som har en allians med Sollentuna under namnet Team Viking.

 6. Erik säger:

  Det var ett förbannat tjat om styrelser hit och allianser dit?
  Låt dom få ha sin klubb i fred, det är väl kul att det händer nått inom svenskt schack?

 7. Calle Erlandsson säger:

  Instämmer helt med Peter. ”En ledare inom schacket bör skaffa sig lite mer kunskaper innan han använder startknappen på sin dator.” För egen del har jag inga ledaruppdrag kvar.

  Det är nog fler än jag som är lite undrande vad gäller personalunionen i styrelserna för SSK-SKTV. Om styrelserna är i stort sett identiska, varför behövs då två klubbar? Men jag har kanske inte förstått finessen och scenariot att SKTV ensamma tar över elitserieplatsen 2011/2012?!

  Lycka till i Plovdiv samt med rekryteringen av topp-politiker och Bernadotterna! För att utvecklas behöver svenskt schack onekligen exponering i Svensk Damtidning.

Lämna en kommentar