sep 09

Shanghai 2010

Spanjoren GM Alexei Shirov vann Shanghai Masters 2010 överlägset. Han var den ende som gick obesegrad genom turneringen.

Det som tilldrog sig det största intresset i sista ronden var, vem av GM Vladimir Kramnik och GM Levon Aronian som skulle gå vidare till Masterfinalen i Bilbao. Bägge spelade remi och hamnade därmed på sju poäng. Det innebar att det blev blixt som till slut fick avgöra rangordningen mellan de två. Enligt rapporterna från Kina blev det dramatiskt. Kramnik vann första partiet och skulle vunnit det andra också om inte den förhatliga tidsnöden satt käppar i hjulet. Kvalificeringen fick då avgöras med Armageddon där Aronian fick fem minuter och Kramnik en minut mindre. Vid remi vinner svart. Svart vann partiet genom att motståndaren överskred betänketiden.

I och med detta kommer finalen i Spanien att spelas mellan Världsmästaren GM Vis. Anand, world no. 1 GM Magnus Carlsen, GM Alexei Shirov och GM Vladimir Kramnik. Det kommer att ske i en glasbur i centrala Bilbao mellan den 9-15 oktober.

Det är inte den vanliga poängberäkningen som har använts i Kina. Schacksnacks tabell är inte programmerad för detta därför bifogas också en 3-poängs tabell. 

Vinst 3 och remi 1 poäng.
Namn + = Poäng
GM Alexei Shirov 3 3 0 12
GM Levon Aronian 1 4 1 7
GM Vladimir Kramnik 1 4 1 7
GM Hao Wang 0 3 3 3

 

 

Tabell och partier.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Playoff.

Lämna en kommentar