sep 06

Shanghai 2010

Kinesen och superstormästaren Wang Haos inledning i Shanghai har inte varit lyckad två remier och en förlust när turneringen är halvvägs. Det blir nog svårt att bli minst tvåa och få en plats i finalen i Bilbao Spanien som spelas mellan den 9 och 15 oktober och där Världsmästaren GM Vis. Anand och world no. 1 GM Magnus Carlsen tillkommer. Även den tidigare Världsmästaren GM Vladimir Kramnik kan få svårt att gå vidare mot bakgrunden av att han har två svarta partier i avslutningen. Det krävs nog vinst i dag mot Shirov för att vi skall få se Kramnik i Spanien. 

Intresset för schack i Kina verkar inte vara över sig. Om bilderna från Shanghai inte ljuger verkar det vara mycket tunnsått (0?) med åskådare. Men så kan det väl ändå inte vara när några av världens starkaste spelare är på plats…

Det är inte den vanliga poängberäkningen som används i Kina. Schacksnacks tabell är inte programmerad för detta därför bifogas också en 3-poängs tabell.

Vinst 3 och remi 1 poäng.
Namn + = Poäng
GM Alexei Shirov 1 2 0 5
GM Levon Aronian 1 2 0 5
GM Vladimir Kramnik 0 3 0 3
GM Hao Wang 0 1 2 1

 

I dag klockan 08.00, i rond fyra, går det att följa GM Levon Aronian – GM Wang Hao och GM Alexei Shirov – GM Vladimir Kramnik.

live

Tabell och partier.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar