aug 30

 Island 2010

 Nordiska mästerskapet för flickor i Reykjavik blev en stor framgång för Sverige. Detta framgår av lagledaren Björn Anderssons rapport. Under denna följer partier och foto.

Det blev en fin slutrond av de svenska flickorna, när Flick-NM avslutades sent på söndagskvällen. 5 vinster och en remi blev facit i den sista rondens spel. Det innebar att vi fick fem pallplatser varav två var högst upp, Inna Agrest i klass A och Jessica Bengtsson i klass B. I äldsta gruppen kunde Inna tidigt säkra vinsten då hennes danska motståndare gjorde ett svårt misstag i sämre ställning. Nicole Loginger kom starkt tillbaka och bärgade sin andra poäng i gruppen och hamnade på 7:e plats.
  
 Klass B, högstadiegruppen blev dramatisk då Linda Åström och Jessica Bengtsson kämpade om den åtråvärda titeln. Jessica vann enkelt sitt parti i ett mittspel. Linda försökte hitta en vinstväg i ett lika springarslutspel. Plötsligt dök chansen upp, men i hastigheten missade Linda att spela fram sin kantbonde och istället blev det remi. Men ett strålande resultat av båda.
  
 I yngsta klassen blev det norsk seger men med viss dramatik. Rina Weinman och Ina Kraemer vann snabbt sina partier och norska Jarani Suntharalingam var tvungen att minst remisera. I en sämre ställning kom chansen till dragupprepning och svenskorna hamnade på plats 2 och 3. Mycket bra inställning hos de yngre flickorna som förhoppningsvis ökar tävling och träningsdosen en aning inför framtida utmaningar.
  
 Vårt vistelse på Island kryddades av ett besök lördagskvällen hos ambassadörsparet Ljunggren. Svenska laget var tillsammans med isländska och norska laget inbjudna till en mottagning hos Sveriges ambassadör Anders Ljunggren och Fru Barbro Allardt Ljunggren på det svenska residenset där även Norges Chargé d’Affaires välkomnade oss. Det bjöds på kycklinggryta med ris och efteråt konfekt och kaffe. Under middagen spreds vi ut i olika rum och Anders Ljunggren besökte alla bord och besvarade vänligt alla frågor från våra vetgiriga tjejer. Vi överlämnade en Gardé klocka, den typ av klocka som under flera decennier användes som matchklocka i VM-matcher, bla i matchen 1972. 

 De farhågor som uttryckts om att de svenska flickornas ork måhända inte skulle räcka till en bra avslutning, fick ett övertygande svar.Foto av Björn Andersson.

Island 2010

Island 2010

Island 2010

Island 2010 

Lämna en kommentar