aug 28

Ina Kraemer och Rina Weinman Island 2010

Två glada C-klassare på Island Ina Kraemer och Rina Weinman

I går, klockan 18.30, startar Nordiska mästerskapet för flickor i Reykjavik. Spelet kommer att försigå till och med söndag i tre grupper. Schacksnack kommer att mer utförligt skriva om vad som händer men först när arrangören publicerar partierna vilket bör ske under dagen. Till dess får ni nöja er med den fina bilden som lagledaren Björn Andersson skickat. Flickorna som representerar Sverige framgår av tabellen.

 1 WIM Inna Agrest Sverige 2174 Grupp A
 6 Nicole Loginger Sverige 0 Grupp A
 1 Linda Åström Sverige 1781 Grupp B
 2 Jessica Bengtsson Sverige 1753 Grupp B
 1 Ina Kraemer Sverige 0 Grupp C
11 Rina Weinman Sverige 0 Grupp C

 

Kort rapport från Björn Andersson:
 
Vi ankom Island på torsdagen och på fredagen laddade vi med en gemensam utflykt till Blue Lagoon för ett bad i heta källor.
Resultatet i rond 1 var strålande.
 
Klass A
Inna Agrest – Nicole Loginger 1-0 hård kamp i oklar ställning där krafterna tröt  svart på slutet.  
 
Klass B
Ingrid Öen Carlsen, No – Linda Åström 0-1 Linda svarde för dagens bästa svenska insats. Båda spelarna var förberedda i franskt och Linda var den bättre spelaren i andra halvlek.
Jessica Bengtsson – Thea Nicolajsen, DEN 1-0. Blev dagens längsta parti och i trötthetens tecken missade vit vinstvägar bla  ett tornoffer. Men tillslut fanns ingen räddning för svart.
 
Klass C
Ina Kraemer- Donika Kolica, ISL  1-0. Ina fick tidigt kontroll i centrum och öppnade spelet innan den svarta kungen var i säkerhet. Säker vinst.
Rina Weinman – Freja Vangsgaard  1-0.  En listig dragföljd i mittspelet gav vit en merbonde och aktivt spel. Svart underskattade därefter  en vit avdragare och Rina hade tornövervikt.
 
Linda Åström
Linda Åström
Linda Åström 
Nicole Loginger ser framemot dagens spel!
 
 

På den officiella hemsidan går det att läsa det mesta om turneringarna och Schacksnack kommer att följa vad som händer i Island.

Klicka på dagen för att kommat till direktsändningen (ännu så länge endast fredag kl. 18.30 laddad). Det kommer att bli två partier från varje grupp. 1. Fredag kl. 20.30, 2. Lördag kl. 12.00, 3. Lördag kl. 18.30, 4. Söndag kl. 12.00 och 5. Söndag kl. 18.30

Lämna en kommentar