feb 21

Jag får härmed meddela att jag idag (efter 110 drag, 6 år, 3 månader och 26 dagars spel…) har ställt in mina vinstförsök i det avgörande partiet (Winge – Toro Solo de Ovando) i ICCF korrespondans VM-final 20. Även om jag är torn över i slutställningen så statuerar schackreglerna att slutresultatet är remi… Det innebär att Pertti Lehikoinen och jag hamnar på samma slutpoäng (9 poäng av 14 möjliga) och att  finländaren blir världsmästare med minsta möjliga marginal (0.25 SB särkiljnings poäng). För närmare studier av sluttabellen se ICCF´s hemsida.
 
En silver medalj är en stor framgång för mig men som kan ses av det bifogade avgörande partiet, så var det mycket nära en ännu ädlare valör…Jag får i detta fall ansluta mig till de som säger att; Det är vägen som är målet…Tiden under denna turnering har varit mycket lärorik och stimulerande och jag känner att det har jag med mig som en byggsten i mitt framtida liv, schackligt, privat och profesionellt. För den som kan avsätta tiden och har tålamodet, rekomenderar jag varmt korrespondans schack som en del i den schackliga och personliga utvecklingen.
 
Jag vill samtidigt passa på att tacka för allt visat intresse och glada tillrop som har kommit mig till del, under senare delen av VM-finalen, från schack intresserade och andra, i hela Sverige.
 
Vänligen
Stefan Winge
Partiet.

Läs de 7 kommentarerna till “Då var det klart silver till Stefan (parti)…”

 1. Ingvar Gundersen säger:

  Bra intervju, mer av detta gärna, Luis!!
  /Ingvar G

 2. Dock säger:

  Jag har alltid varit stor fan av Luis! En av de bästa kommentatorerna jag sett.

 3. Susanna Berg säger:

  En mycket bra och inspirerande intervju!

 4. Bo Adler säger:

  Hur många frågor ställde han egentligen? Strålande intervjuoffer!

 5. Robert Ericsson säger:

  Tack för lysande initiativ!

 6. onni aikio säger:

  Programledaren var bra och ”offret”var perfekt, men schackspelaren brukar se ännu mera. Det fanns många vinglas också i bilden. Två roliga händelser har hänt vid schackbrädet … under historien: ”En rysk stormästare slog sin egen springare på f3 med damen” och Harry Schein utbrast på Nyårsafton i TV att ” Jag har gått över till Vodka” … då han hade fortfarande ”EN TIMME” kvar av jobbet som chef för Sveriges Radio och TV !

 7. Bo Adler säger:

  ….och efter ditt inlägg kan man ju undra vad du inmundigat!

Lämna en kommentar