aug 19
Det behövdes endast en vinst för att GM Arkadij Naiditsch från Tyskland skulle vinna matchen mot GM Zahar Efimenko Ukraina och den kom i rond två. Övriga partier slutade remi och lägger man ihop detta blir det 3½-2½. Matchen spelades i Efimenkos land och den avslutades i går.

Matcher börjar bli populära kanske det är tid för någon med gott om pengar att åter arrangera en match mellan två svenskar. Det var länge sedan sist. Varför inte ett möte mellan till exempel regerande Sverigemästaren GM Emanuel Berg och vår färskaste stormästare Nils Grandelius i Schacksalongerna i Stockholm…?

 

Individuella resultat och partier.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Läs de 2 kommentarerna till “Efimenko-Naiditsch (partier)…”

 1. Klas Fors säger:

  Nils formkurva har varit vikande på sistone och det är frågan om en match mot Emanuel där han riskerar förlora stort är rätt sätt att hitta formen.

  Personligen ser jag hellre en match mellan Emanuel och norrmannen Jon Ludvig Hammer. Norrmannen är ung, mycket stark (ELO 2636) och liksom Emanuel kraftfull i sin spelstil. Dessutom kanske media- och sponsorsintresse kan genereras på ”båda sidor kölen”, speciellt om ena halvan av matchen läggs i Oslo och andra halvan i Stockholm?

 2. Axel Smith säger:

  Nils senaste fyra tävlingar är:
  * Open Bosna, där han tog GM-norm med marginal och slutlig 15:e plats
  * Sigeman, där han tog 2½/5 och kom 3:a, prestation över ranking
  * SM-gruppen, med 5½/9 och en 4:e-plats, prestation över ranking
  * Junior-VM med 7½/13, men resultatet inkluderar en WO-förlust, sjukhusbesök, spel i mask etc

  Hur kan man se det som vikande formkurva?

Lämna en kommentar